NYC & Company presenteert het ‘nieuwe’ New York City

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, organiseerde op vrijdag 19 juni een succesvolle VIP media lunch in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tijdens deze lunch werd het ‘nieuwe’ New York City aan de Nederlandse pers gepresenteerd. Uit New York City waren Fred Dixon, CEO en President NYC & Company, en Chris Heywood, Senior Vice President Global Communications, aanwezig voor een presentatie over de laatste ontwikkelingen.

De presentatie van 'New' New York

De presentatie van ‘New’ New York

Naast de bekende publiekstrekkers hebben de vijf boroughs van NYC veel nieuws te bieden op het gebied van hotels, events, attracties en musea. Zo is er het nieuwe One World Observatory voor een spectaculair uitzicht over de stad, de heropening van het Whitney Museum in het Meatpacking District, het Ellis Island National Museum of Immigration en de Trump Ferry Links golfbaan in de Bronx. De hotelindustrie in New York zit ook niet stil in 2015. Er worden dit jaar maarliefst 11.000 hotelkamers toegevoegd aan het huidige aanbod wat het totaal aantal naar 113.000 hotelkamers brengt.

 

ZIE OOK: 56.4 miljoen bezoekers in New York in 2014

 

Fred Dixon:

Nederland is een belangrijke markt voor ons en wij zijn er trots op dat het aantal Nederlanders dat een bezoek brengt aan New York City blijft stijgen: ruim 215.000 Nederlanders reisden in 2014 naar New York. Winkelen, sightseeing en musea zijn de belangrijkste redenen voor een city trip New York, die overigens steeds vaker met het complete gezin wordt gemaakt. Nederlandse vakantiegangers zijn absoluut trendsetters onder de buitenlandse bezoekers en zijn ook veel in de wijken buiten Manhattan te vinden, zo is Brooklyn een populaire bestemming om – the Dutch way – bijvoorbeeld per fiets te verkennen.

New York City en Amsterdam hebben sinds juli 2013 een partnership op het gebied van citymarketing en toerisme.

 

 

Comments are closed.