Eerste vlucht geland op het nieuwe Salalah International Airport in Oman

Begin deze week is Oman Air vlucht WY-903 als eerste lijnvlucht op de gloednieuwe internationale luchthaven van de hoofdtad van Dhofar, Salalah, geland. Hiermee zijn de eerste activiteiten op Salalah International Airport van start gegaan en alle vluchten worden vanaf deze week langzaam van het oude naar het nieuwe vliegveld verplaatst.

Salalah Airport in Oman

Salalah Airport in Oman

De officiële opening van Salalah International Airport zal in november plaatsvinden, als ook de 45e Nationale Dag van het Sultanaat gevierd wordt. Dr. Mohammed Bin Nasser Al Za’abi, voorzitter van de Publieke Autoriteit voor Burgerluchtvaart, geeft aan dat de nieuwe luchthaven van Oman een van de blikvangers van de zuidelijke regio Dhofar is. “De nieuwe luchthaven is een van de modernste ter wereld, uitgerust met de nieuwste apparatuur en faciliteiten”, aldus Dr. Mohammed Bin Nasser Al Za’abi.

 

ZIE OOK: Oman op nr. 9 in top 10 veilige reisbestemmingen wereldwijd

 

De nieuwe passagiersterminal heeft een oppervlakte van ruim 65.000 vierkante meter en biedt plaats aan twee miljoen passagiers per jaar in de eerste fase. De belangrijkste landingsbaan van de luchthaven is vier kilometer lang en 75 meter breed en kan ook de grootste vliegtuigen, zoals de Airbus A380, ontvangen. Verder is de luchthaven uitgerust met de nieuwste navigatie en automatische landingsystemen.

 

 

De luchthaven is zo ontworpen dat er een hoge kwaliteit van dienstverlening aan de passagiers kan worden geboden, vanaf de aankomst tot aan de boarding procedure. Er zijn 29 liften, 13 roltrappen en 8 tunnels aanwezig. Ook is er een VIP-lounge en een parkeerplaats waar 2.200 voertuigen terecht kunnen met verschillende taxistandplaatsen.

Maandag vertrok de laatste vlucht vanaf de oude luchthaven van Salalah naar Doha. Deze vlucht werd uitgevoerd door Qatar Airways en staat symbool voor de sluiting van de luchthaven die vanaf 1977 in gebruik is geweest.

Moessonseizoen en het Salalah Tourism Festival

Tijdens het moessonseizoen (in juli en augustus) veranderd de meest zuidelijke regio van Oman, Dhofar, van een dor en droog landschap in een tropische oase met watervallen, kokospalmen en bananenplantages. Net als ieder jaar vindt gedurende deze periode van juli t/m augustus het Salalah Tourism Festival plaats. Tijdens dit festival wordt de komst van de moesson gevierd en worden er verschillende sport, dans en muziekevenementen georganiseerd. Het festival laat toeristen kennis maken met de traditionele cultuur en de lokale lekkernijen.

Comments are closed.