Oman op nr. 9 in top 10 veilige reisbestemmingen wereldwijd

Het sultanaat Oman staat in de top 10 van meest veilige landen om op reis te gaan volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report 2015” van het World Economic Forum. Met een notering op de 9e plek, scoort Oman beter dan Nederland, dat op nummer 17 staat.

Foto: Robin Utrecht

Foto: Robin Utrecht

Oman is veilig

Het 2015 ‘The Travel & Tourism Competitiveness’ rapport, dat maar liefst 141 landen heeft beoordeeld, heeft Oman in de top 10 geplaatst van meest veilige landen om op reis te gaan. Toeristen worden warm onthaald door de Omani en de gastvrijheid is haast een vanzelfsprekendheid. Het sultanaat ligt sinds eeuwen op belangrijke handelsroutes tussen het Oosten en het Westen en is altijd een grote ontmoetingsplaats geweest tussen handelaars uit alle windstreken.

 

ZIE OOK: Heropening hotel ‘The View’ in Oman

 

Oman is stabiel

Oman is een oase van rust, een land zonder conflicten en zonder enig ongemak voor reizigers. Ongetwijfeld hebben de rust en de veiligheid te maken met de manier waarop het land wordt bestuurd. Oman slaagt er perfect in om het oude en het nieuwe met elkaar te mixen. Voor toeristen betekent het dat ze in een modern land met een goede toeristische infrastructuur kunnen genieten van authenticiteit en van een rijk erfgoed. Oman is een monarchie en sinds de aantreding van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 is het sultanaat een veilige bestemming voor toeristen. De stabiliteit van Oman is mede het gevolg van hun politiek van neutraliteit in de meeste conflictsituaties.

Foto: Robin Utrecht

Foto: Robin Utrecht

 

 

Oman is verrassend

Oman heeft veel meer te bieden dan alleen woestijn. Het sultanaat is een fascinerend mix van groene oases, prachtige valleien met een weelderige vegetatie, machtige bergketens tot 3.000 meter hoog en dat allemaal dichtbij de zandstranden en het azuurblauw van de Golf van Oman.

Oman internationaal geprezen

Het sultanaat wordt door vele internationale media geroemd om haar natuur en landschappen:

The Telegraph UK plaatst de haven in Khasab op nr. 7 van ’s werelds mooiste havens
De Portugezen zijn de stichters van het pittoreske vissersstadje Khasab, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot de hoofdstad van schiereiland Musandam.
The New York Times 52 must see bestemmingen 2015: Oman op nr. 20
The New York Times heeft 52 reisbestemmingen gerangschikt als must see bestemmingen in 2015. ‘Oman is niet langer het best bewaarde geheim van het Midden-Oosten’.
Yahoo benoemt Oman tot IT bestemming van 2015
Op het Arabisch Schiereiland ligt Oman, een oase van rust, het sultanaat is vredevol, gastvrij en staat open voor alle religies.

Comments are closed.