Eerstesteenlegging FerrariLand in themapark PortAventura

PortAventura en Ferrari hebben vanmorgen samen de eerste steen gelegd van FerrariLand, het meest prestigieuze project in het twintigjarig bestaan van het themapark. De ceremonie werd bijgewoond door Artur Mas, president van Catalonië, Arturo Mas-Sardá, directeur van PortAventura, teambaas van Ferrari Maurizio Arrivabene en Ferrari F1-coureur Sebastian Vettel. Deze laatste maakt een indrukwekkende entree, rijdend in een Ferarri auto.

Het Ferrariland in Portaventura

Het Ferrariland in Portaventura

Ferrari bezorgde voor deze ceremonie de eerste steen, speciaal afkomstig van Enzo Ferrari’s huis in Maranello. De vier hoogwaardigheidsbekleders ondertekenden de eerste steen voordat deze werd geplaatst op de plek waar hij te zien zal zijn wanneer het themapark geopend is. De kist met de eerste steen bevatte ook een plattegrond van hoe het park er zal uitzien en een lokale krant op datum van deze historische dag. Daarnaast bracht Ferrari een symbolisch F1 piston uit 2014 mee (het jaar waarin PortAventura en Ferrari de overeenkomst ondertekende).

Maurizio Arrivabene, Ferrari F1-teambaas, legt uit: “Door het FerrariLand project brengen we de Ferrari-allure naar Spanje waar het merk al veel aanhangers heeft. Ik geloof echt dat FerrariLand het merk verder zal positioneren in de regio, het spreekt niet enkel Formule 1 supporters maar een breed publiek aan. Iedereen zal er weg van zijn.”

Sergio Feder, executive chairman van PortAventura, benadrukt: “Vanaf het begin hebben we een duidelijk doel voor ogen gehad om een plan op lange termijn te maken, gebaseerd op merken van wereldklasse. We hopen het aantal internationale bezoeken exponentieel te zien groeien en van PortAventura het beste attractiepark van Europa te maken. We zijn erg trots om met een wereldwijd prestigieus en iconisch merk als Ferrari samen te werken en samen FerrariLand uit te bouwen, exclusief voor heel Europa.”

 

ZIE OOK: Portaventura viert twintigste verjaardag

 

De beroemde Spaanse acteur en presentator Santi Millán trad op als ceremoniemeester en wist de kracht en de energie van het ‘steigerend paardje’ (het symbool van Ferrari) over te dragen op deze gebeurtenis.

Over FerrariLand

PortAventura trekt met FerrariLand de kaart van de Ferrari-mythe: een hulde aan de technologische uitmuntendheid van het merk en aan Ferrari’s rol als keurmerk van Italiaans talent, gecombineerd met verwijzingen naar Formule 1 en innovatie. Bezoekers zullen ook kennismaken met aspecten van het traditionele Italië en zinspelingen op de beginjaren van de stichter van het merk, Enzo Ferrari.

 

 

FerrariLand zal een uitgebreid aanbod aan attracties hebben die speciaal ontworpen zijn voor families, tieners en Ferrari fans. Net zoals voorheen al gebeurde, zullen ook bij deze nieuwe attracties nieuwe records worden beoogt die zo nieuwe wereldwijde referenties voor themaparkfans zullen worden.

OverPortAventura

PortAventura Resort is Europa’s grootste attractiepark en resort. De afgelopen twintig jaar heeft PortAventura meer dan 60 miljoen bezoekers verwelkomd. PortAventura bevindt zich op een toplocatie dichtbij Barcelona, Spanje en heeft viersterrenhotels, een vijfsterrenhotel met 2100 kamers en een congrescentrum met een capaciteit van 4000 personen. Naast het resort zijn drie golfbanen die zijn ontworpen door Greg Norman en een beach club die direct toegang geeft tot de Mediterraanse kust. PortAventura heeft een toonaangevend pret- en waterpark, met een groot aanbod van attracties die internationale bekendheid genieten.

Comments are closed.