Groot succes tentoonstellingen Anton Corbijn

De grote dubbeltentoonstelling van Anton Corbijn is een enorm succes. In totaal hebben tot nu toe ruim 200.000 bezoekers de tentoonstellingen in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag bewonderd. De tentoonstelling ‘HOLLANDS DEEP’ in het Gemeentemuseum is nog t/m aanstaande zondag 21 juni te zien. De tentoonstelling ‘1-2-3-4’ in het Fotomuseum is verlengd t/m 16 augustus.

Nick Cave. Foto: Anton Corbijn

Nick Cave. Foto: Anton Corbijn

Na het overweldigende succes van de tentoonstelling ‘Mark Rothko’ bleven de bezoekersaantallen tijdens de tentoonstellingen van Anton Corbijn ongekend hoog. Voor het Fotomuseum leverde dit zelfs een bezoekersrecord op. Directeur Benno Tempel verklaart de hoge aantallen doordat Corbijn met zijn fotografie een breed publiek aanspreekt: “We zien dat zowel jong als oud, zowel ons vaste publiek als ook een nieuwe groep liefhebbers onder de indruk zijn van deze dubbeltentoonstelling.”

 

ZIE OOK: Mark Bradford in gemeentemuseum Den Haag

 

Grootmeesters van de fotografie

Het succes van deze Corbijn tentoonstellingen geeft aan dat het Gemeentemuseum naast nationale en internationale topkunstenaars als Karel Appel, Jan Toorop en Rothko ook dé plek is voor de grootmeesters van de fotografie. Deze lijn zal in de toekomst zeker voortgezet worden. Zo zullen het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in 2019 een groots overzicht van Erwin Olaf (1959) presenteren.

Hoofdsponsor van Fotomuseum Den Haag: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. De tentoonstelling ‘1-2-3-4’ is mede mogelijk gemaakt door G-Star RAW.

 

 

Comments are closed.