Reactie gemeente Kapelle op Circus Cornelio

Vorige week is er commotie ontstaan over de verleende evenementenvergunning aan Circus Cornelio in Kapelle. De gemeente wil hier graag een korte toelichting op geven.

Circus Cornelio. Foto: Nanne Nicolai

Circus Cornelio

Er is een evenementenvergunning aan Circus Cornelio verleend omdat de gemeente geen gegronde reden had om deze vergunningaanvraag te weigeren. Circussen zijn gebonden aan landelijke regels. De burgemeester heeft ook niet de bevoegdheid om daarbij aanvullende regels te stellen. Het is de gemeente juridisch niet toegestaan om vergunningen voor circussen (met dieren) te weigeren op grond van dierenwelzijn. Dat is slechts mogelijk vanwege aspecten van openbare orde en veiligheid.

 

ZIE OOK: Altijd wat te beleven in Wemeldinge!

 

Alleen wanneer er sprake zou zijn van evidente dierenmishandeling had de gemeente de aanvraag kunnen weigeren. De gemeente vindt niettemin dierenwelzijn belangrijk en heeft daarom de situatie aan de Vroonlandseweg in Kapelle, samen met de dierenpolitie, nauwlettend in de gaten gehouden.

 

 

Comments are closed.