Gratis met je vader naar de fototentoonstelling Blikvangers

Op zondag 21 juni 2015 – Vaderdag – mogen alle vaders gratis naar de fototentoonstelling Blikvangers in het Nationaal Archief. De eerste 75 vaders krijgen daarnaast een Blikvangers blik cadeau en maken kans op een ingelijste foto.

Een foto van de Blikvangers tentoonstelling

Een foto van de Blikvangers tentoonstelling

De laatste weken van de fototentoonstelling Blikvangers zijn aangebroken en daarom trakteert het Nationaal Archief op een gratis bezoek voor alle vaders van Nederland. Voor wie vroeg op staat hebben we nog een extra cadeau, de felbegeerde Blikvangers blikken. In ieder blikje zit een aardigheidje, variërend van een gratis rondleiding door de tentoonstelling Blikvangers tot een waardebon voor een iPhone-hoesje met Piet, de jongen uit de campagne. De hoofdprijs bestaat uit een mooi ingelijste historische foto uit de collectie van het Nationaal Archief.

De tentoonstelling is zondag 21 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.

 

ZIE OOK: Tentoonstelling Anton Corbijn: 1-2-3-4 wegens groot succes verlengd

 

Blikvangers

In het Nationaal Archief bevindt zich het grootste fotoarchief van Nederland, met zo’n 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 170 jaar. Tot en met 12 juli is een deel van deze unieke collectie te zien. Deze originele foto’s laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende fotografen. Fotografen zoals Emmy Andriesse, Eva Besnyö, Henk Blansjaar, Brassaï, Robert Capa, Ed van der Elsken, László Moholy-Nagy, Cas Oorthuys, Pieter Oosterhuis, Willem van de Poll en Alexandrine Tinne.

 

 

Zij legden de geschiedenis vast, van oorlog en expedities tot de schoonheid van ons land. De fotocollectie bevat vooral pers- en documentaire foto’s van historische gebeurtenissen, landschappen en mensen. Een goede weergave van verschillende tijdsbeelden. De meeste foto’s in de collectie zijn gemaakt tussen 1865 en 1990.

Comments are closed.