Scandinavië Persprijs voor Toerisme gelanceerd

VisitDenmark, Innovation Norway en VisitSweden lanceren de Scandinavië Persprijs, genaamd De Viking. Journalisten, redacteuren, fotografen en bloggers kunnen hun beste reisreportage over Denemarken, Noorwegen of Zweden inzenden. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, als eerste in 2016.

De bijeenkomst van Scandinavische persbureaus

De bijeenkomst van Scandinavische persbureaus

Waardering

De tourist boards van Denemarken, Noorwegen en Zweden lanceren ‘De Viking’, dé Scandinavië Persprijs. De PR managers van de promotiekantoren over dit gezamenlijke initiatief:

“Onze landen zijn uniek in onder andere natuurbelevenissen, maar hebben ook veel gemeen, zoals op het gebied van verleden en cultuur. Met de Scandinavië Persprijs willen we nog meer aandacht vestigen op onze vakantiebestemmingen. Tegelijkertijd is het een mooie manier om een extra blijk van waardering te tonen aan mensen met wie we samenwerken. Het zou daarnaast leuk zijn als deze prijs een stimulans wordt voor onze afzonderlijke persrelaties om ook eens over één van de andere Scandinavische landen te publiceren.”

 

ZIE OOK: Comfortabele upgrade op vluchten naar Scandinavië

 

Voorwaarden

Vanaf vandaag kunnen journalisten, redacteuren, fotografen en bloggers hun beste bijdrage over de Scandinavische reisbestemmingen inzenden via het speciaal hiervoor opgerichte platform. De publicatie moet verschenen zijn in 2015 in Nederlandse media en tot stand zijn gekomen in samenwerking met één van de genoemde Scandinavische tourist boards in Nederland. Inzenden kan tot 31 januari 2016.

 

 

Jury

Er zijn uiteindelijk drie winnaars, één per land. De PR Managers van VisitDenmark, Innovation Norway en VisitSweden selecteren de genomineerden. Een professionele jury kiest vervolgens de drie beste publicaties en winnaars. De jury bestaat uit programmamaker en reisverhalenschrijfster Floortje Dessing, fotografe Ilvy Njiokiktjien en een expert in digitale journalistiek.

Prijsuitreiking

In 2016, tijdens de jaarlijkse relatiebijeenkomst van de drie Scandinavische tourist boards, maken de organisatoren en juryleden de drie winnaars van de allereerste Scandinavië Persprijs bekend.
De makers van de beste publicaties krijgen naast de eer en de titel een houtsculptuur van beeldhouwkunstenaar Will Schropp en een voucher ter waarde van 250 Euro voor een Scandinavische webwinkel.

Comments are closed.