Open dag natuurbrug N261 op 14 juni

Bij de nieuwe natuurbrug over de N261 nabij De Efteling in Kaatsheuvel wordt aanstaande zondag 14 juni (11.00-16.00 uur) een open dag gehouden met een informatief programma. Iedereen die meer wil weten over de natuurbrug is van harte welkom.

De natuurbrug over de N261

De natuurbrug over de N261

Bouwer BAMN261NonStop voert momenteel de laatste werkzaamheden uit. Het inrichten van de leeflaag op de natuurbrug voor de planten en dieren gebeurt in het najaar. Binnenkort is de natuurbrug alleen nog maar toegankelijk voor de dieren uit de omgeving. Deze open dag biedt de enige mogelijkheid om een kijkje te nemen op deze natuurbrug. Deelname is gratis.

 

ZIE OOK: Vakantiepark Efteling Bosrijk krijgt groepsaccommodaties

 

Programma

Vanaf het natuurplein start een korte wandelroute richting de natuurbrug met allerlei posten waar medewerkers van Natuurmonumenten, de provincie Noord-Brabant en BAMN261NonStop meer vertellen over de historie van het gebied, de bouw van de natuurbrug en de beesten die gebruik gaan maken van de natuurbrug. Op het natuurplein kun je lekker picknicken, over het blote voetenpad lopen, jezelf laten schminken als een diertje of wolken kijken.

Enkele scholen hebben maquettes gemaakt van een natuurbrug. Die zijn te bewonderen en via een stemkaartje kun je kiezen welke maquette de mooiste is.

 

 

Praktische informatie

De open dag vindt plaats op een terrein gelegen aan De Horst-Hooispoor. Komt u met de auto, volg dan de P-route open dag en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Bezoekers wordt geadviseerd met de fiets te komen. Fietsenstalling is aanwezig. Picknickbanken, catering en toiletten zijn aanwezig. Het terrein is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en honden zijn niet toegestaan.

Tip

Omdat de natuurbrug nog in aanbouw is, kan het zijn dat de omgeving zanderig/modderig is. Het is dan ook aan te raden om goede kleding en schoeisel aan te trekken.

Comments are closed.