Gastvrij Maastricht: wat u wenst!

Maastricht is bij bewoners en bezoekers de meest geliefde stad van Nederland*. Dat voel je, dat zie je en dat proef je! Het is een plek met een eigen, authentieke energie en dynamiek met een prachtig historisch centrum. De mix van culturen, talen en smaken maakt dat de stad barst van creativiteit, ondernemers en (smaak-)makers. Daarnaast komt Maastricht ook nog uit de bus als beste winkelstad van Nederland**! Kortom, Maastricht is een stad met vele gezichten die zich verenigen in één gezicht: dat je vriendelijk en uitnodigend toelacht. Een stad die je in meerdere talen welkom heet en waar je je thuis voelt. Helemaal voor een aantal nietsvermoedende bezoekers van de stad…..

Foto: Jean Pierre Guesens

Foto: Jean Pierre Guesens

Met of zonder suiker?

Dat Maastricht haar bezoeker op een wel heel bijzondere wijze welkom kan heten, bleek wel afgelopen weekend. Diverse bezoekers werden totaal onverwachts in de watten gelegd. Verrast door de alom bekende Maastrichtse gastvrijheid bestaande uit een speciale mix van twee obers, een bistrosetje, een muzikale entourage, een drankje en natuurlijk een stukje Limburgse vlaai. Wat wenst een mens nog meer!

 

ZIE OOK: Maastricht maakt zich klaar voor de TEFAF

 

De ‘Wat u wenst?’- actie van Gastvrij Maastricht heeft als doel om aan te tonen dat het bij een bezoek aan een stad niet alleen draait om de (horeca)service en het (winkel)aanbod. Het draait ook om sfeer en beleving. Het achterlaten van bijzondere en blijvende indrukken: van aankomst tot vertrek, van cultuurbezoeker tot winkelliefhebber, voor jong en oud.

 

 

John Aarts, Wethouder Economie Gemeente Maastricht:

Maastricht kent geen clichés. Saai is een woord dat hier niet bestaat. Want om elke hoek wacht een nieuwe impressie, achter elke gevel loert een verrassing. Hoe klein ook, maar het zijn de vele wisselende sfeertonen die de stad haar buitengewone karakter geven. Maastricht bezoek je niet, Maastricht beleef je.

Comments are closed.