Apenheul stopt met het houden van neusapen

Apenheul stopt het met houden van neusapen, dat heeft het management van het dierenpark deze week besloten. Het park heeft de afgelopen jaren tegenslag gehad met de neusapen. Begin mei verloor Apenheul de 13-jarige neusaap Bagik. Neusaap Jeff kwam daardoor alleen te zitten.

Neusapen in de Apenheul

Neusapen in de Apenheul

Een onnatuurlijke situatie voor neusapen, die in groepen leven. In overleg met de dierentuin van Singapore, waar de neusapen vandaan kwamen, is besloten om Jeff terug te sturen zodat hij met soortgenoten kan samenleven.

 

ZIE OOK: Apenheul verliest neusaap

 

“Het vertrek van de neusaap is een tegenslag voor Apenheul en voor de dierverzorgers, die zich zo hebben ingezet om de dieren een optimale verzorging te geven”, vertelt zoölogisch directeur Frank Rietkerk, “maar het is de beste keuze voor Jeff.” De samenwerking met de dierentuin van Singapore zet Apenheul wel onverminderd voort. ”Wellicht dat daar in de toekomst nog mooie dingen uit voortkomen.”

 

 

Neusaap Jeff blijft naar verwachting nog tot in juli in de Apenheul in Apeldoorn, daarna zal de neusaap terug naar Singapore vliegen.

Comments are closed.