Bijzondere gitaarstijlen in Zuiderzeemuseum

Op zondag 21 juni wordt voor de 4e keer het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In samenwerking met de GitaarSalon brengen maar liefst tweehonderd gitaristen uit het binnen- en buitenland een bezoek aan het binnen- en buitenmuseum. Op dertien verschillende plekken waaronder de kapel, de muziektent en de Marker haven zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Bezoekers genieten van wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle en blues.

Het gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen

Het gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen

De optredens in het Zuiderzeemuseum vormen de afsluiting van de GitaarSalon Festivalweek in Enkhuizen die van 18 tot en met 21 juni duurt. Op verschillende locaties in Enkhuizen treden internationale grootheden, regionale beroemdheden, gitaarleerlingen en studenten van conservatoria op. Sponsors en muziekzenders Brava NL Klassiek en DJAZZtv maken opnames die later in het seizoen uitgezonden worden in het programma Gitaarsalon.

 

ZIE OOK: BankGiro Loterij steunt Zuiderzeemuseum ook in 2015

 

Gratis voor vaders

Omdat het op 15 juni ook Vaderdag is, heeft het museum een speciaal cadeau voor hen: gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival. Alle vaders worden in het zonnetje gezet en kinderen maken deze dag voor hun vader extra bijzonder door een mooi cadeau te knutselen op het Kindereiland.

 

 

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland.

Comments are closed.