Beleef de herziene Pierre Cuypers wandeling door Valkenburg

Wist u dat de bekende Roermondse architect Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam, ook Valkenburg een grote architectonische erfenis heeft geschonken? VVV Zuid-Limburg brengt daarom ook een vernieuwde versie van de in 2012 geïntroduceerde wandelroute rond Pierre Cuypers onder de aandacht, onder meer door middel van een rondleiding met gids in het Pierre Cuypersweekend op zaterdag 13 juni a.s.

Pierre Cuypers in Valkenburg

Pierre Cuypers in Valkenburg

Pierre Cuypers

Zelden is een architect in Nederland meer bepalend geweest voor het beeld van zijn tijd dan de Roermondse architect Pierre Cuypers (1827-1921), die van 1880 tot 1918 regelmatig in Valkenburg verbleef en tussen 1894 en 1898 zelfs officieel ingeschreven stond in het bevolkingsregister. Niet alleen bekende bouwwerken als het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam aan de hand van deze ‘aartsvader van de Nederlandse architectuur’ zijn beroemd, maar ook de vele katholieke kerkgebouwen met hun neogotische torens die horen bij het beeld van Nederlandse steden en dorpen.

 

ZIE OOK: Vernieuwde VVV Zuid-Limburg App

 

Pierre Cuypers wandeling

Reden voor VVV Zuid-Limburg om hier aandacht aan te besteden in een hernieuwde Pierre Cuypers wandeling, met aandacht voor bouwwerken, restauraties en bezienswaardigheden in Valkenburg waarop Cuypers zijn stempel heeft gedrukt. De route vertelt het verhaal van Cuypers’ handel en wandel, zijn betekenis voor de architectuur in Valkenburg, maar laat ook andere opmerkelijke architectonische zaken onderweg niet aan de wandelaar voorbij gaan.

 

 

Verkrijgbaarheid

De wandeling is voor € 1,50 verkrijgbaar bij de Limburg Winkel aan het Th. Dorrenplein in Valkenburg, via de Webshop van VVV Zuid-Limburg (zoek binnen webshop.vvvzuidlimburg.nl op ‘Cuypers’), bij het Cuypershuis in Roermond, maar ook in het Parkhotel Valkenburg.

Korting

In de brochure over de wandeling staan ook een aantal kortingsvouchers voor diverse entrees onderweg, maar ook een speciale aanbieding voor het Cuypershuis in Roermond en een speciale aanbieding voor een verblijf en/of diner in het (door Cuypers ontworpen) Parkhotel Valkenburg zijn hierin opgenomen.

Speciale rondleiding tijdens het Cuypersweekend op 13 juni

Het Cuypersweekend, een initiatief van het Cuypershuis in Roermond, zal dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 juni plaatsvinden. Tijdens dit weekend worden er in Roermond rond het thema ‘Pierre Cuypers’ diverse rondleidingen gegeven en speciale openstellingen, exposities en presentaties georganiseerd.

VVV Zuid-Limburg sluit bij dit weekend aan door in Valkenburg onder begeleiding van een gids een rondleiding te organiseren. Deze rondleiding vindt plaats op zaterdag 13 juni a.s. en volgt de route van de bovenstaande Pierre Cuypers wandeling. We starten om 11 uur bij de Limburg Winkel op het Th. Dorrenplein, midden in het hart van Valkenburg. De rondleiding op zaterdag 13 juni is te boeken via onze afdeling Informatie & Reserveringen, te bereiken via e-mail op reserveringen@vvvzuidlimburg.nl of telefonisch via telefoonnummer 0900 – 555 9798 (€ 1,- p.g.), of ter plekke bij onze Limburg Winkel in Valkenburg. De kosten zijn € 3,60 per persoon. Wees er op tijd bij, en reserveer vantevoren!

Comments are closed.