5 restaurants in Londen waar je zeker moet gaan eten

Londen is een wereldstad die veel te bieden heeft, zo ook op op culinair gebied. Lees verder voor een lijst met de vijf heerlijkste restaurants van Londen.

Heerlijk eten bij Ottolenghi in Londen

Heerlijk eten bij Ottolenghi in Londen

1. Mediterraans dineren bij Ottolenghi

Ottolenghi is een begrip in Londen en ver daarbuiten. Zijn boeken zijn bestsellers en hij heeft ingrediënten als granaatappel, tahini en za’atar populair gemaakt. In Upper Street zit een van zijn delicatessenwinkels en restaurants. Hier kun je genieten van de mediterraanse keuken met vooral lekker veel groenten.

 

ZIE OOK: Nergens zo goed celebrities spotten als in Londen!

 

2. Bestel een traditionele sunday roast in Roast

Een typisch Britse traditie is de sunday roast: vlees, aardappelen en groenten uit de oven. Roast, te vinden boven het marktgebouw van Borough Market, is de perfecte plek om daarvan te genieten. Alle gerechten, ook de modernere varianten, worden steevast bereid met lokale ingrediënten. Je kunt hier ook goed ontbijten.

3. Bij Burger & Lobster heb je keus uit kreeft of een burger

Voor vis, schaal- en schelpdieren ga je naar het oergezellige Wright Brothers Oyster & Porter House. Doe als de locals en bestel een dozijn oesters met een pint Guiness: goddelijk!

 

 

4. Ga voor Britse klassiekers in Bumpkin

Voor een lekkere maaltijd ga je naar Bumpkin. Het eten is er op en top Brits. Wat er op het menu staat varieert per jaargetijde, want er wordt alleen gekookt met seizoenproducten. Verwacht klassiekers als shepherd’s pie, eggs benedict, zalm, een gebraden kippetje en sticky toffee pudding.

5. Manna is een van de beste vegetarische restaurants van de stad

Vegetariërs moeten het vaak met een paar karige keuzes op de menukaart doen. Maar niet bij Manna. Hier staan alleen maar heerlijke, fantasierijke vegetarische gerechten op de kaart. Zoals de Baja Californië Plate met groente, kebab, taco’s en guacamole, vegetarische pasta’s of de organic bangers & mash. Houd ruimte over voor de raw mojito tart. Ook erg lekker als je als niet-vegetariër het vlees een dagje wilt laten staan.

100% Londen

Deze adressen en meer tips staan in de herziene editie van reisgids 100% Londen.

Comments are closed.