VVV Zuid Limburg gaat samenwerking aan met “Alpen Oranje”

VVV Zuid Limburg gaat promotionele samenwerking aan met Team Holland, dat deelneemt aan het Europees Kampioenschap Voetbal voor Bergdorpjes in 2016. Algemeen Directeur van VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra tekende woensdagochtend de overeenkomst. Namens Team Holland zette Viktor Terpstra, voorzitter van de Stichting Het Bergdorpje van Nederland zijn handtekening.

De samenwerking voor het EK bergdorpjes

De samenwerking voor het EK bergdorpjes

Anya Niewierra:

Het internationaliseren van de regio Zuid-Limburg is voor de promotie van Zuid-Limburg heel belangrijk. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld hiervan dat op initiatief van de ondernemers tot stand is gekomen.

Viktor Terpstra:

De VVV Zuid Limburg is een zeer belangrijke wegbereider voor het toerisme in de regio Zuid Limburg. Toerisme en horeca is een belangrijke, zo niet de belangrijkste peiler waar de Zuid Limburgse economie op draait. De dagelijkse inspanningen van het team van de VVV Zuid Limburg zorgen er voor dat er een constante stroom toeristen uit binnen – en buitenland onze mooie regio aandoen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes is niet alleen een prestatief toernooi, maar ook een mooie gelegenheid om onze hele regio te promoten. De samenwerking met de VVV Zuid Limburg is daarmee ideaal.

 

ZIE OOK: Vijlen maakt zich op voor EK Voetbal voor Bergdorpjes

 

Met het vastleggen van deze overeenkomst is ook de toeristische organisatie VVV Zuid Limburg aan boord voor The Road To Morzine. Team Holland, beter bekend als het Alpen Oranje, is begonnen met de voorbereidingen voor het Europese Kampioenschap, dat volgend jaar op 2, 3, 4 en 5 juni wordt gespeeld in het Franse Alpendorp Morzine. Komend weekend presenteert een delegatie van Team Holland zich in het Zwitserse Gspon. Daar worden de deelnemende teams ontvangen en wordt de interland tussen de bergteams van Zwitserland en Engeland gespeeld. Dit gebeurt op het hoogstgelegen voetbalveld van Europa (2000 m.).

 

 

Team Holland bestaat in zijn geheel uit spelers van de selectie van RKVV Vijlen, de plaatselijke voetbalclub van het Nederlandse Bergdorpje Vijlen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt eens in de vier jaar gespeeld, vlak voor het Europees Kampioenschap voor landenteams van de UEFA. In 2012 vertegenwoordigde het Bergdorpje Vijlen ook al Nederland tijdens het EK Voetbal voor Bergdorpjes.

In dat jaar werd het toernooi gehouden in het Oostenrijkse Kleinarl. Het Alpen Oranje werd destijds getraind en begeleid door oud profvoetballer en trainer Eddy Achterberg.

Comments are closed.