Vijlen maakt zich op voor EK Voetbal voor Bergdorpjes

In het Zwitserse Gspon is zaterdag 6 juni 2015 de officiële kick off voor het Europees Kampioenschap Voetbal voor Bergdorpjes. Precies een jaar later wordt dit EK gespeeld in het Franse Alpendorp Morzine. Het enige Bergdorpje van Nederland, Vijlen gaat Nederland tijdens dit unieke Europese voetbaltoernooi vertegenwoordigen in Morzine. De selectie van de plaatselijke voetbalclub RKVV Vijlen vormt de basis van ‘Team Holland’.
vijlen-voetbal

Officiële kick off

Een delegatie van de technische staf van het team is op zaterdag 6 juni aanwezig bij de officiële kick off. Daarmee start dan ook voor het Nederlandse Bergdorpje The Road To Morzine. Op het hoogstgelegen voetbalveld van Europa in Gspon (op 2000 meter hoogte) spelen die zaterdag de nationale bergteams van Zwitserland en Engeland tegen elkaar.

 

ZIE OOK: Wijngaard St. Martinus maakt exclusieve wijn voor Bergdorpje

 

In 2012 verdedigde het Bergdorpje Vijlen ook al de Nederlandse driekleur tijdens het EK Voetbal voor Bergdorpjes, dat destijds in het Oostenrijkse Kleinarl werd gehouden. En net zoals het “echte” EK Voetbal wordt ook dit voetbaltoernooi om de vier jaar gehouden. De Bergdorpjes variant vindt altijd plaats vlak voor het grote toernooi. Oud profvoetballer en trainer Eddy Achterberg was destijds bondscoach van ‘Team Holland’.

 

 

Comments are closed.