Beleef de veelzijdigheid van Spanje tijdens de Spaanse Dag in Haarlem!

Op zaterdag 13 juni is het Hodshon Huis in Haarlem voor één dag Spaans grondgebied. Het monumentale patriciërshuis uit 1794 is die dag het decor voor de Spaanse Dag. Het Spaans Verkeersbureau laat er een dag lang de bekende, maar vooral ook minder bekende gezichten van het land zien. Op het afwisselende programma staan onder meer proeverijen en workshops. De Spaanse Dag is toegankelijk van 11.00 tot 21.00 uur.
spaanse-dag-haarlem-nederland

Spanje is nog altijd één van de populairste vakantiebestemmingen voor de Nederlanders. Toch denken veel Nederlandse toeristen nog altijd alleen aan Spanje als een strandbestemming. Om ook de minder bekende aspecten van Spanje onder de aandacht te brengen heeft het Spaans Verkeersbureau de krachten gebundeld met drie provincies: Andalusië, Regio Valencia en Galicië. Het doel is om de Nederlandse toerist te laten zien dat het land zoveel meer te bieden heeft dan alleen maar zon, zee en zand. Tijdens de Spaanse Dag krijgen bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met die veelzijdigheid. In de tuin van het Hodshon Huis staat de paella klaar voor een proeverij. Ook kunnen wijnen worden gekeurd. Aandacht is er ook voor Spaans design en creaties van Spaanse modeontwerpers. Verder worden er heerlijke olijfolie, cava´s en minder bekende strandbestemmingen gepresenteerd. Er is ook genoeg te doen op deze dag: o.a. een spoedcursus Spaans en een echte flamencoworkshop.

Het Hodshon Huis ligt aan het Spaarne 17 in Haarlem, middenin de gezellige binnenstad. De toegang is 10 euro en kinderen tot 16 jaar gratis. Bezoekers zijn welkom tijdens een van de drie sessies: van 11.00-15.00 uur, van 14.00-18.00 uur en van 17.00-21.00 uur. Bekijk de flyer. Meer informatie is te vinden op http://blogsuitspanje.nl/spaanse-dag/

Comments are closed.