Signatures, Cultuurweken Leiden nog tot en met 7 juni

De Signatures, Cultuurweken Leiden – een cultureel festival met twee weken lang een breed scala aan culturele activiteiten – werd op 22 mei jl. geopend in de Hooglandse Kerk. In deze laatste week, die duurt tot en met 7 juni aanstaande, toont Leiden nog eens de signature pieces van het cultuuraanbod.

Leids International Film Festival op het Pieterskerkplein

Leids International Film Festival op het Pieterskerkplein

Successen van de eerste week

Tijdens het Pinksterweekend gingen de eerste drie evenementen van Signatures, Cultuurweken Leiden van start: Schemerstad, Leidse Hofjesconcerten en Festival Openluchthotel van Fields of Wonder. Het afgelopen weekend genoten 4200 bezoekers van Museumnacht Leiden en de Leidse Olympus. TULPMANIA van de Veenfabriek speelde dit weekend de laatste voorstelling.

 

ZIE OOK: Opening Signatures, Cultuurweken Leiden op 22 mei

 

Programma laatste week

Deze laatste week sluit de Signatures, Cultuurweken Leiden af met de Leiden International Film Festival Summer Special en Summerjazz Festival. Beelden in Leiden met het thema ‘Botanics’ is nog tot en met 2 augustus te bewonderen op de Hooglandse Kerkgracht en in de tuin van de Hortus botanicus die dit jaar zijn 425 jarig jubileum viert.

 

 

Leiden International Film Festival Summer Special

Op 4, 5 en 6 juni op het Pieterkerkplein.
Tijdens de jaarlijkse LIFF Summer Special verandert het historische Pieterskerkplein drie dagen in een openluchtbioscoop. In een bijzondere ambiance rond het plein kan gratis van de beste films worden genoten. Op het programma, dat start om 22.30 uur, staan de films ‘To Catch a Thief’, ‘The Grand Budapest Hotel’ en ‘The Trip to Italy’.

SummerJazz Festival

Op zondag 7 juni in de Leidse Hout.
Tijdens dit festival laten bezoekers zich verrassen door nationale en internationale artiesten, jong talent dat op het punt van doorbreken staat, Leidse kunstenaars, theatervoorstellingen, dansworkshops, dichtkunst en swingende DJ’s. De optredende artiesten zijn onder anderen: Jungle by Night, Lucky Fonz III, Ilja Leonard Pfeijffer, The Ploctones en Pink Oculus.

Comments are closed.