Opening Signatures, Cultuurweken Leiden op 22 mei

Van 22 mei tot en met 7 juni 2015 vindt de Signatures, Cultuurweken Leiden plaats. Dit culturele festival gaat op vrijdag 22 mei van start met een concert. Twee weken lang wordt er een breed scala aan culturele evenementen georganiseerd. De stad Leiden fungeert als podium voor de negen evenementen die het hoofdprogramma vormen, de signature pieces van het cultuuraanbod van Leiden.

Leiden de schemerstad

Leiden de schemerstad

Openingsconcert

Op 22 mei om 20.00 uur verzorgt ‘de Leidse Hofjesconcerten’ een bijzonder duoconcert in de Hooglandse Kerk. In dit concert worden de internationaal bekende bandoneonist Carel Kraayenhof, beroemd om zijn Argentijnse tango, en Lavinia Meijer, een van de beste harpisten ter wereld, samengebracht.

 

ZIE OOK: Zonnig Leiden inspireert secretaresses tijdens Inspiratiedag ‘Ladies First’

 

Drie evenementen tijdens Pinksterweekend

Schemerstad

Schemerstad, het theaterevenement langs het Leidse water. Het publiek vaart in gearrangeerde boten, of met eigen boot langs vijf speciaal voor Signatures, Cultuurweken Leiden gemaakte voorstellingen. 22, 23 en 24 mei – Vertrekpunt: Apothekersdijk.

Leidse Hofjesconcerten

De mooiste Leidse hofjes bieden een podium aan aanstormend en gevestigd muzikaal talent. Vorig jaar trokken de concerten in ruim 25 hofjes meer dan 10.000 bezoekers. Er zijn verschillende muziekroutes die langs deze bijzondere hofjes leiden. 23, 24 en 25 mei – Leidse hofjes.

Leiden: stad van ontdekkingen

Leiden: stad van ontdekkingen

 

 

Festival Openluchthotel van Fields of Wonder

De Burcht vormt het hart van het Openluchthotel, waarin Leiden voor één nacht wordt omgetoverd tot het grootste pop-up hotel van Nederland. Ook dit jaar ontwierpen kunstenaars unieke hotelkamers voor de cultuur minnende, avontuurlijke hotelgast om de nacht onder de Leidse sterrenhemel in door te brengen. 23, 24 en 25 mei – Stadspark De Burcht.

  • Beelden in Leiden 13 mei tot en met 2 augustus
  • De Veenfabriek – Tulpmania 29 april tot en met 31 mei Museumnacht Leiden zaterdag 30 mei
  • De Leidse Olympus zondag 31 mei Leiden International Film Festival Summer Special 4, 5 en 6 juni
  • SummerJazz Festival zondag 1 juni

Comments are closed.