Gratis geluk bij BODY WORLDS

Alle bezoekers van BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam krijgen op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart ‘een beetje extra geluk’ cadeau ter gelegenheid van de derde Wereldgeluksdag van de Verenigde Naties (20 maart 2015).

happiness

Kan Nederland nóg gelukkiger worden?

Nederland is al jaren één van de gelukkigste landen ter wereld. In de afgelopen 40 jaar zijn we zelfs nog iets gelukkiger geworden. The Happiness Project vroeg ‘Geluksprofessor’ Prof. dr. Ruut Veenhoven of Nederland eigenlijk nóg gelukkiger kan worden. Veenhoven: ‘Ik denk dat we maximaal een gemiddelde van 8,5 kunnen halen. Denemarken zit nu op 8,3 en Nederland tegen de 8 aan. Er valt zeker dus zeker nog winst te behalen.’

 

ZIE OOK: https://verkeersbureaus.info/nieuws/2015/01/02/56257-happiness-project-helpt-goede-voornemens-realiseren/

 

‘Uit onderzoek naar geluk blijkt overigens dat er een duidelijk verband bestaat tussen gezondheid en geluk. Gezondheid draagt logischerwijs bij tot je geluk, maar verrassend is dat geluk ook bijdraagt tot je gezondheid. Dat effect is zelfs twee keer zo sterk. Dus gelukkige mensen leven gemiddeld echt jaren langer, vergelijkbaar met al dan niet roken.’ Aldus ‘de geluksprofessor’.

BODY WORLDS: The Happiness Project

Het anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Bezoekers leren onder meer dat het DNA van geluk voor 50 procent bestaat uit erfelijke factoren, voor 40 procent uit eigen handelingen en ‘slechts’ 10 procent uit levensomstandigheden. Kortom: dat men geluk voor een heel groot deel zelf in de hand heeft. En dat is goed nieuws, want mensen die gelukkig zijn, leven enkele jaren langer dan mensen die ongelukkig zijn.

Prof. dr. Ruut Veenhoven

Prof. dr. Ruut Veenhoven is al jaren bekend als ‘de geluksprofessor’. Hij is één van de peilers van EHERO, de Erasmus Happiness Economics Research Organisation, waarbinnen tientallen geluksonderzoekers -van economen tot filosofen- samenwerken en dat is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Veenhoven is daarnaast directeur van de ‘World Database of Happiness’, oprichter van de ‘Journal of Happiness Studies’ en is adviseur van de GeluksWijzer.

 

 

Op Wereldgeluksdag geeft Prof. dr. Ruut Veenhoven een update over de stand van zaken rondom geluk en beleid aan politici en beleidsmakers in Perscentrum Nieuwspoort. Informatie en inschrijven (uitsluitend voor politici en beleidsmakers): www.eur.nl/english/ehero/education/sog

Comments are closed.