VVV Texel nog beter bereikbaar

Vraag creëert aanbod, ook bij VVV Texel. Gezien het grote aantal toeristen tijdens het hoogseizoen gaat de VVV dit jaar experimenteren met verruimde openstelling tijdens een beperkt aantal zondagen. Daarnaast wil de VVV beter bereikbaar zijn; zowel online als telefonisch. Mailverkeer op zondag en de mogelijkheid tot chatten moeten de piekmomenten van het online bezoek gaan opvangen.

Het waddeneiland Texel

Het waddeneiland Texel

Optimale bereikbaarheid op het moment dat de klant daar behoefte aan heeft: voor VVV Texel betekent dit, dat er ook ’s avonds en in het weekend gebeld, gemaild en gechat moet kunnen worden. Uit een onlangs gehouden enquête bleek dat de piekmomenten van het bezoek van de website op zondag en maandag liggen. Uit diezelfde enquête kwam ook de wens om langer telefonisch bereikbaar te zijn naar voren.

 

ZIE OOK: Waan je op Texel met De Texelaar

 

VVV-directeur Wouter de Waal:

Tijdens het hoogseizoen gaan we experimenteren met openstelling tijdens een beperkt aantal zondagen. We hebben daar de acht koopzondagen voor gekozen die Winkelhart Den Burg heeft ingevoerd. Afhankelijk van de resultaten kijken we vervolgens of we op nog meer feestdagen dan nu open zullen gaan. En daarnaast zorgen we ervoor dat we online én telefonisch ruimer bereikbaar zijn. Tot eind oktober zijn we op zondagavond en maandagavond telefonisch bereikbaar. En we hebben de mogelijkheid tot chatten op onze website geïntegreerd.

 

 

VVV Texel is vooralsnog op acht koopzondagen van 5 juli tot en met 23 augustus geopend van 12.00 tot 16.00 uur. De VVV is daarnaast op zondagen van 18.00 tot 21.00 uur en maandagen telefonisch bereikbaar tot 21.00 ’s avonds. Chatten is mogelijk op de dagen en tijdstippen die staan aangegeven op de website. Hoofd Front Office Dalea Polman vindt het een verrassende manier van communiceren.

Heel anders dan we gewend zijn; gasten verwachten een snel en kort antwoord op vrij simpele vragen: Wat is de afstand van mijn accommodatie naar het strand? Of: Mag ik mijn hond meenemen? Graag zien ze dergelijke vragen beantwoord voordat ze een reservering afronden. Het is voor ons even schakelen, maar deze informele manier van communiceren is zowel leuk, als doeltreffend.

Comments are closed.