Waan je op Texel met De Texelaar

De grootste vogelboulevard van Europa, het beste strandpaviljoen en de eerste getijdencentrale van Nederland: je vindt ze op Texel, het Waddeneiland waar altijd wat te beleven is. Lees én bekijk er alles over in de tweede editie van de Texelaar.

Editie 2 van de Texelaar

Editie 2 van de Texelaar

De branding die woest opspat tijdens een golf surfles, het zachte geblaat van pasgeboren lammetjes in de stal: bladerend, lezend en kijkend in de tweede editie van de Texelaar waan je je even op het eiland en krijg je direct het ‘being there’-gevoel. ‘Dat is precies wat we voor ogen hebben met ons digitale magazine,’ verklaart VVV-directeur Wouter de Waal. ‘We willen dat onvervalste Texel-gevoel oproepen. Laten zien dat hier elk seizoen van alles gebeurt. En bevlogen Texelaars aan het woord laten over hún eiland. Het lezen en bekijken van het magazine neemt nog geen tien minuten in beslag. Vervolgens ben je door ons helemaal ‘bijgepraat’, heb je een rondje Texel gemaakt en spring je – als het goed is – liefst meteen op de veerboot.’

 

ZIE OOK: Lange Juni: een maand boordevol kunst, cultuur en muziek

 

De Texelaar verenigt het aangename met het nuttige: tijdens het bekijken van sfeervolle filmpjes en het lezen van informatieve (nieuws)verhalen kun je doorklikken naar accommodaties en adressen die in het magazine genoemd worden. Het is één van de redenen waarom de eerste editie met zo veel enthousiasme werd ontvangen door Texel-fans in Nederland, België en Duitsland. ‘Het échte Texel-gevoel’ noemt een lezer het. Een ander: ‘In gedachten was ik weer op mijn favoriete vakantie-eiland.’

 

 

De tweede editie van de Texelaar neemt je mee naar de getijdencentrale in het Marsdiep, een primeur op het gebied van opwekking van schone energie. We bezoeken schapenboerderij Texel tijdens de lammertijd; boerin Mariska Witte vertelt waarom deze periode zo intensief én zo mooi is. Met boswachter Lauren Vriens fietsen we langs de Waddendijk om de nieuwe natuur die hier wordt ontwikkeld te bewonderen. En we genieten van zon, zee, een schoon strand en lekker lokaal eten bij Paal 17, het (vooralsnog) beste strandpaviljoen van Nederland.

Comments are closed.