Kids PretparkTip! Keurmerk voor Europa’s beste pretparkvakanties

Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen onderscheiden de tien meest kindvriendelijke pretparkvakanties van Europa met het Kids PretparkTip! Keurmerk 2015. Uniek aan dit initiatief is dat er wordt gelet op zowel de beoordelingen en (kinder)faciliteiten van het pretpark, als van de eigen accommodatie of accommodatie in de buurt. Waterpret blijkt dit seizoen een belangrijke pijler. Met het onlangs geopende waterpark Plopsaqua is Plopsaland De Panne de hoogste nieuwe binnenkomer. Attractie- en Vakantiepark Slagharen herovert met het splinternieuwe Aqua Mexicana een plekje in de toplijst.

De Superloop!

De Superloop!

Waterattracties populair

Het Kids PretparkTip! Keurmerk is in 2012 ontstaan om te achterhalen waar gezinnen met kinderen de ideale pretparkvakantie beleven. Ieder jaar worden alle pretparken in Europa beoordeeld op aanwezige (kinder)faciliteiten en het Zoover cijfer, net als de eigen hotels of vakantieparken en accommodaties in de buurt. Hoogste nieuwkomer in de toplijst is Plopsaland de Panne, dat in maart de deuren opende van een eigen waterpark waarin het populaire tv-figuurtje Wickie de Viking centraal staat. Letterlijk hoogtepunt is de Sky Drop, de hoogste glijbaan van België waarin je een vrije val maakt op twintig meter hoogte. Ook Attractie- en Vakantiepark Slagharen opende dit seizoen een eigen waterpark: Aqua Mexicana. Mede dankzij het 5200 m2 grootte park in Mexicaanse sferen herovert Attractiepark Slagharen een plek in de Europese toplijst.

 

ZIE OOK: Tien nieuwe attracties in Beste Pretpark van Denemarken

 

Europa-Park opnieuw op nummer 1

Voor het vierde jaar op rij wordt de Kids PretparkTip! Keurmerk toplijst aangevoerd door Europa-Park & Hotel Colosseo. Het pretpark in het Zwarte Woud scoort een 9,2 op Zoover en biedt de bezoeker meer dan honderd fantastische attracties en spectaculaire shows, uitgebeeld in dertien verschillende Europese landen. Het eigen themahotel Colosseo scoort een 9,5 voor kindvriendelijkheid en biedt ruime familiekamers en een groot aanbod aan kinderfaciliteiten zoals animatie, een indoor speeltuin en een zwembad met kinderbad.

 

 

Top 10 pretparkvakanties van Europa:

  1. Europa-Park & Hotel Colosseo – Rust, Duitsland
  2. Efteling & Efteling Bosrijk – Kaatsheuvel, Nederland
  3. Disneyland Parijs & Hotel Disneyland – Marne la Vallée, Frankrijk
  4. Plopsaland De Panne & Camping Nieuwpoort – De Panne, België
  5. PortAventura Park & PortAventura Hotel Caribe – Salou, Spanje
  6. Attractiepark Slagharen & Vakantiepark Slagharen – Slagharen, Nederland
  7. LEGOLAND Billund & Vakantiepark Lalandia – Billund, Denemarken
  8. Gardaland & Gardaland Adventure Hotel – Castelnuovo del Garda, Italië
  9. Phantasialand & Phantasialand Hotel MATAMBA – Brühl, Duitsland
  10. Plopsa Indoor Coevorden & Center Parcs De Huttenheugte – Coevorden, Nederland

Kids Vakantiegids

Kids Vakantiegids is het grootste familievakantieplatform van Nederland en speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun ouders om een uitstapje of vakantie te zoeken die past bij de wensen van het hele gezin. Het Kids Vakantiegids magazine verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 100.000 en brengt de nieuwste en leukste familievakanties onder de aandacht. Op de website Kidsvakantiegids.nl vinden jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers uitgebreide bestemmingsinformatie, inspirerende vakantietips voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar en een met zorg geselecteerd aanbod van tientallen kindvriendelijke reisorganisaties.

Zoover Vakantiebeoordelingen

Zoover is hét online platform op het gebied van vakantie en vrije tijd. Maandelijks raadplegen miljoenen bezoekers Zoover voor beoordelingen en het beste vakantieaanbod. Zoover helpt bij de zoektocht naar het leukste land of die schitterende stad met dat heerlijke hotel en mooie museum. Zoover richt zich vooral op de Nederlandstalige consument, maar heeft daarbuiten ook sites in andere talen. Met jaarlijks 150 miljoen bezoekers is Zoover het best bezochte vakantieplatform in de Benelux. Zoover bevat 3,5 miljoen beoordelingen van meer dan 300 duizend accommodaties op meer dan 45 duizendbestemmingen in de wereld.

Comments are closed.