Tien nieuwe attracties in ‘Beste Pretpark van Denemarken’

Pretpark Djurs Sommerland in het kindvriendelijke Denemarken breidt dit jaar wederom uit. Bij de seizoensopening in mei kunnen jong en oud kennismaken met Boerderijland, inclusief tien nieuwe attracties, waaronder een gezinsachtbaan en enkele attracties die geheel nieuw zijn voor Scandinavië. Met de investering in het nieuwe themagebied is een bedrag gemoeid van omgerekend zes miljoen Euro.
pretpark-djurs-sommerland-denemarken

Tien nieuwe attracties

Pretpark Djurs Sommerland is opgedeeld in de themagebieden Piratenland, Mexicoland, Westernland, Waterland, Afrikaland, Sommerland en het in 2014 geopende Vikingland. Boerderijland komt in de plaats van Lilliputland en zal nog eens de helft meer ruimte in beslag nemen, in totaal 7500 m². Het achtste themagebied in Djurs Sommerland draait om het thema Boerderij en zal tien nieuwe attracties bieden, waaronder een gezinsachtbaan en enkele attracties die geheel nieuw zijn voor Scandinavië. Er zullen verder vakwerkhuizen met rieten daken te zien zijn, evenals watermolens, landbouwmachines en reuzengroenten.

 

ZIE OOK: WorkAway’en op een lama-boerderij in Denemarken

 

Nederlands ontwerp

CEO van Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen: “Met het nieuwe Boerderijland willen we gezinnen met zowel oudere als jongere kinderen nog meer attracties bieden, die kinderen en volwassenen ook samen kunnen uitproberen. Tegelijkertijd breiden we met het nieuwe themagebied onze capaciteit uit, want we hebben de afgelopen jaren een grote stijging in het bezoekersaantal gehad. We hebben de allerbeste familieattracties geselecteerd voor Boerderijland, en om de belevenis te versterken wordt het hele gebied omgetoverd in een boerderijwereld, speciaal voor ons ontworpen door de Nederlandse specialisten van Jora Entertainment.”

Achtbanen van wereldklasse

Djurs Sommerland heeft sinds 2008 omgerekend ruim veertig miljoen Euro geïnvesteerd in nieuwe attracties met unieke thema’s. In 2008 investeerde Djurs Sommerland vijfenvijftig miljoen Deense kronen in Piraten (De Piraat), de grootste en snelste achtbaan van Denemarken die meerdere keren werd uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste achtbanen. In 2011 volgde Noord-Europa’s grootste water coaster Skatteøen (Het Schateiland), een investering van zestig miljoen Deense kronen. In 2013 werd Juvelen (Het Juweel) geïntroduceerd, de langste achtbaan van Denemarken, waarvoor zeventig miljoen Deense kronen werd neergeteld en die onlangs een plaats in de Top-3 behaalde van ‘Europa’s Beste Nieuwe Attracties’.

Bezoekersrecord en ‘Beste Pretpark van Denemarken’

De strategie en reeks van investeringen heeft bijgedragen aan een groei van bijna veertig procent in het bezoekersaantal sinds 2008. In 2013 werd een record behaald toen 752.000 mensen het park bezochten. Seizoen 2014 was het op een na beste, met meer dan 705.000 bezoekers. Djurs Sommerland werd vorig jaar ook uitgeroepen tot ‘Beste Sommerland van het Noorden’ en ‘Beste pretpark van Denemarken‘.

 

 

CEO Henrik B. Nielsen: “We hebben een heel goed seizoen achter de rug en de hoge bezoekersaantallen laten zien dat we door onze grote investeringen de afgelopen jaren nog steeds veel gezinnen aantrekken. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat onze gasten heel tevreden zijn met de service en belevenissen die onze 500 medewerkers leveren. En we zijn trots op de prijzen die we gewonnen hebben. Ook hebben we al veel positieve reacties ontvangen na de bekendmaking van onze nieuwe attractie Boerderijland, dus we hopen op een nieuw bezoekersrecord dit jaar.”

Praktische informatie

Behalve achtbanen heeft Djurs Sommerland diverse picknickvelden, een groot waterspeelparadijs en meer dan zestig attracties voor het hele gezin. Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het is ook de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland.
Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het is ook de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland. Djurs Sommerland werd opgericht in 1981 en ligt in Nimtofte, in de streek Djursland in het oosten van Jutland, op nog geen achthonderd kilometer van Utrecht.

Djursland, een ‘neus’ voor plezier

De streek Djursland biedt naast Djurs Sommerland onder andere verschillende dierentuinen, stranden en fiets- en wandelmogelijkheden in Nationaal Park Mols Bjerge. Ook het pittoreske kustplaatsje Ebeltoft met onder meer een Glasmuseum en een oud fregat is een bezoek waard.

 

 

Aarhus, de tweede stad van Denemarken en Europese Culturele Hoofdstad in 2017, ligt op zeer korte afstand. Populaire attracties zijn hier onder meer het openluchtmuseum Den Gamle By, kunstmuseum ARoS met het regenboogpanoramadak en het vernieuwde Moesgaard Museum (MoMu) dat in april een blockbuster-tentoonstelling heeft over het Chinese terracottaleger.

Comments are closed.