Introductie Mergelland Hoen fietsroute

Op zaterdag 23 mei is de nieuwe Euregionale “Mergelland Hoen Fietsroute” onthuld door burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Gulpen-Wittem. Met een dertigtal fietsliefhebbers is de route daarna “ingereden”. De fietsroute is gemaakt voor inwoners en toeristen en voert door het Zuid-Limburgse Mergelland, waar het Mergelland Hoen zich al meer dan een eeuw thuis voelt.

Opening Mergelland Hoen fietsroute

Opening Mergelland Hoen fietsroute

 

ZIE OOK: ‘Wandelen en fietsen’ in Zuid-Limburg

 

In Slenaken en in het gehucht Ulvend op de grens van Noorbeek en Voeren (België) zijn de Mergelland Hoenders op de route te bewonderen. Liefhebbers kunnen de fietsroute nu gratis downloaden via www.mergellandhoen.nl en www.vvvzuidlimburg.nl. De tocht is 35 km lang en is van de hand van Rick Brauwers, een fervent fietser die al de nodige fietsroutes en boeken over wielrennen op zijn naam heeft staan. De fietsroute is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de VVV Zuid-Limburg en het Genootschap Herve / Mergelland Hoen en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eijsden-Margraten en de gemeente Gulpen-Wittem.

 

 

Comments are closed.