Nederlander niet te porren voor vakantie in eigen land

Van alle Europeanen blijken Nederlanders hun vakantie het liefst buiten de eigen landsgrenzen te vieren. Slechts 16% zegt dit jaar de voorkeur te geven aan een vakantie in eigen land, tegenover 40% van de Fransen en 32% van de Italianen. Bovendien blijken Nederlanders van alle Europeanen de minste vakantietrips te ondernemen: 28% is van plan vaker dan drie keer op reis te gaan het komende jaar. Onder de Zweden en Italianen is dat percentage twee keer zo hoog. Dit blijkt uit een onderzoek van YouGov in opdracht van Airbnb vorige maand, naar de reisgewoontes van 7.500 Europeanen waaronder ruim 1.000 Nederlanders.

Dit doen Nederlanders op vakantie

Dit doen Nederlanders op vakantie

Nederlanders vieren het liefst de vakantie in Spanje, waarna bestemmingen als Frankrijk, Duitsland en Italië volgen. Vakantiegangers die graag naar dezelfde locatie terugkeren doen dit vanwege de goede herinneringen die ze er hebben, omdat ze er bekenden tegenkomen of omdat zij er zelf beschikken over een accommodatie. Nederlanders kiezen zowel voor buitenlandse als binnenlandse vakanties steeds vaker voor het huren van een huis of appartement, terwijl de populariteit van een campingplaats of hotel afneemt. Onder Nederlanders is het gebruik van Airbnb in één jaar tijd met maar liefst 140% toegenomen.

 

ZIE OOK: Kamperen a la Airbnb

 

Voorkeur voor nieuwe plekken

Waar in andere landen drie of meer vakanties per jaar de normaalste zaak van de wereld is, heeft 72% van de Nederlanders het in 2014 bij één of twee vakantietrips gehouden. Toch blijken Nederlanders ware wereldreizigers te zijn: bijna de helft zegt in hun leven meer dan twintig keer de landsgrenzen overgestoken te hebben, tegen 10% van de Britten en Fransen en 7% van de Duitsers. Tevens kiezen Nederlanders het vaakst voor een nieuwe bestemming. 71% geeft aan niet vast te plakken aan hetzelfde vakantieoord van vorig jaar, maar een nieuwe buitenlandse trip op het oog hebben. Aantrekkelijke prijzen (46%), het ontdekken van nieuwe landschappen (41%) en een bevallig klimaat (39%) behoren tot de drie belangrijkste argumenten die Nederlanders over de streep trekken in hun keuze.

 

 

Over het reisonderzoek

Onderzoeksbureau YouGov Plc verrichtte afgelopen maand in opdracht van Airbnb het onderzoek over het reisgedrag onder vakantiegangers in Europa. Aan dit onderzoek deden ruim 7.500 Europeanen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië, Spanje en Nederlandhttps://verkeersbureaus.info/europa/nederland/ mee in de leeftijd van 18 jaar en ouder.

Over Airbnb

Airbnb is een online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Of het nu een appartement voor een nacht is, een kasteel voor een week of een villa voor een maand, Airbnb biedt mensen unieke reiservaringen, tegen elke prijs en in meer dan 35.000 steden en 190 landen. Airbnb is opgericht in 2008 in San Francisco, Californië. In Europa heeft Airbnb kantoren in Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Londen, Milaan, Moskou en Parijs.

Comments are closed.