Start kaartverkoop derde editie Tour Culinair de Liemers

Op woensdag 27 mei 2015 gaat de losse kaartverkoop voor de derde editie van de Tour Culinair de Liemers van start. Deze fietstocht wordt op zondag 30 augustus georganiseerd en loopt door het afwisselende landschap van de Liemers. Tijdens de tocht kunnen de deelnemers onder andere genieten van de diverse streekproducten die de Liemers te bieden heeft.

De culinaire fietstocht van Liemers

De culinaire fietstocht van Liemers

Fietstocht

De Tour Culinair de Liemers is een fietstocht voor levensgenieters van 45 kilometer. In combinatie met de lekkerste streekproducten krijgen zij de mogelijkheid om het unieke landschap van de Liemers te ontdekken. Tevens biedt de tour de mogelijkheid kennis te maken met het culturele erfgoed in de regio, waar de historische binnenstad van Doesburg een goed voorbeeld van is.

 

ZIE OOK: Gelderland mooiste waterkant van Nederland

 

Culinaire stops

De start van de tour vindt plaats bij het Van der Valk Hotel in Duiven. Op zes plekken zijn culinaire stops waar de streekproducten uit de Liemers geproefd kunnen worden onder het genot van een drankje. Er zijn stops bij de IJsseldijk in Westervoort, Gasterij de Kommensaal te Lathum, De Bonte Hond in Doesburg, Wijnboerderij ’t Heekenbroek in Drempt, Het Arsenaal 1309 in Doesburg en Buffelboerderij Arns in Zevenaar. De tocht eindigt tenslotte weer in Duiven waar de deelnemers bij het Van der Valk hotel kunnen genieten van live cooking buffet met livemuziek.

 

 

Kaartverkoop

Op woensdag 27 mei gaat de losse kaartverkoop van start. De kaarten voor de Tour Culinair de Liemers kosten € 44,50 per persoon. Op dit moment zijn er al mooie arrangementen te boeken bij B&B ’t Heekenbroek in Drempt, Buitengoed de Panoven in Zevenaar, Familiehotel Engelbarts in Zeddam, Het Arsenaal 1309 in Doesburg en het Van der Valk Hotel Duiven.

Stichting Tour Culinair de Liemers

Tour de Culinair de Liemers wordt georganiseerd door de Stichting Tour Culinair de Liemers. Het vrijwillig bestuur van deze stichting heeft als doelsamenwerking tussen ondernemers uit de Liemers te bevorderen en daarnaast mensen kennis te laten maken met de regio. “Wij als bestuur vinden het belangrijk dat mensen het mooie landschap van de Liemers leren ontdekken en kennis maken met de vele heerlijke streekproducten die deze mooie regio te bieden heeft” aldus Dies Goorman van Stichting Tour Culinair de Liemers.

Comments are closed.