Gelderland mooiste waterkant van Nederland

Deze zomer zet het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen zijn focus op de grote rivieren in Gelderland. Toerist en de inwoner van de provincie wordt door middel van een grote publiciteitscampagne geattendeerd op de aantrekkelijkheid van de rivieren voor vakantie en een dagje uit. Hart van de campagne is een toeristische pendelboot die gedurende tien weken hop-on–hop- off –vaartochten over de Waal en Rijn gaat maken. Bovendien worden de schijnwerpers gezet op de vele recreatiemogelijkheden langs het water. Struinroutes door de uiterwaarden, fietsroutes aan de hand van knooppunten en de attracties en bezienswaardigheden langs het water kunnen met een vaartocht worden gecombineerd. Ten slotte haken ook toeristisch ondernemers gretig in op het nieuwe concept. Tal van bijzondere dagarrangementen met kortingacties maken het product compleet. De website www.geldersestreken/rivieren bevat alle informatie.

Gelderland mooiste waterkant van Nederland

Gelderland de mooiste waterkant van Nederland

Toeristische pendelboot

Van 2 juli tot en met 17 september maken toeristische pendelboten iedere dinsdag hop-on-hop-off- vaartochten over de Waal en de Rijn. Drie boten varen dan vanuit Arnhem, Nijmegen en Rees (D) en hebben onderweg tal van stopplaatsen. Daar kun je van de boot af en excursies maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. De fiets mag dan uiteraard mee op de boot! Wil je op een andere dag varen, dan kan dat natuurlijk ook. Maar op die dagen varen de boten zonder tussenstops en kan er geen fiets mee aan boord.

Dagarrangementen met korting

Het bureau voor toerisme heeft tal van interessante dagarrangementen samengesteld om zo’n vaartocht te combineren met een uitstapje langs het water. Maak een struintocht door de uiterwaarden, bezoek een kasteel of een fort aan het water, neem een drankje op het terras met uitzicht over de rivier of bezoek een prachtige theetuin. De toeristische inspiratiekaart van de Gelderse rivieren staat vol met leuke tips en ideeën en het bijbehorende bonnenboekje geeft allerlei voordeelaanbiedingen. Haal die (gratis!) inspiratiekaart met het voordeelbonnenboekje bij de VVV’s in de regio Arnhem Nijmegen en loop binnen bij een van de vele recreatiebedrijven en restaurants langs de grote rivieren. De locaties waar de drukwerken verkrijgbaar zijn, zijn te herkennen aan het groen-blauwe beeldmerk ‘Gelderland de mooiste waterkant van Nederland’. De drukwerken zijn vanaf half juni verkrijgbaar.

Initiatief

Het project is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Gelderland

 

Reviews lezen over Gelderland

Meer informatie over Gelderland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Gelderland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Gelderland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.