Vijlen vindt sponsor voor het EK voetbal voor bergdorpjes

Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen en Van der Linden Adviesgroep uit Bocholtz worden hoofdsponsor van Team Holland, dat deelneemt aan het Europees Kampioenschap Voetbal voor Bergdorpjes in 2016. Directeur Jan-Paul Rutten van de Gulpener en Roger Van der Linden, eigenaar van de Van der Linden Adviesgroep tekenden dinsdagochtend de sponsorovereenkomst. Namens Team Holland tekende Viktor Terpstra, voorzitter van de Stichting Het Bergdorpje van Nederland.

Het bergdorpje Vijlen, deelnemer van het EK

Het bergdorpje Vijlen, deelnemer van het EK

Jan-Paul Rutten zei na afloop van de ondertekening:

Op fanatieke en ludieke wijze wordt Vijlen en de regio hier door een groep vrienden en vrijwilligers op de kaart gezet. Met dit enthousiasme, de kwaliteit van het team en wellicht een beetje geluk verwachten wij een top kwalificatie tijdens het Europees Kampioenschap voetbal voor Bergdorpjes. De Gulpener familie wenst Vijlen veel plezier en vele overwinningen toe!

Roger van der Linden voegde hieraan toe:

De deelname aan het vorige EK werd door mij al op de voet gevolgd, mede vanuit de bewondering voor de energie die het Bergdorpje steeds weer weet te genereren. Tijdens onze gesprekken werd dat positieve gevoel alleen maar versterkt en dat voelde ik ook vanochtend weer. Gulpener, Vijlen en Van der Linden gaan er een doorslaand succes van maken!

 

 

Viktor Terpstra tot slot:

Wij zijn trots en zeer verheugd dat juist deze twee bedrijven ons het komende jaar gaan steunen. Wij hebben de Gulpener en Van der Linden Adviesgroep bewust gevraagd of zij een samenwerking wilden aangaan. Het gaat hier om twee regionale familiebedrijven die van oudsher een warme en hechte band hebben met het Heuvelland en het Bergdorpje in het bijzonder! Succes verzekerd en Op de Toekomst!

Met het vastleggen van de sponsor overeenkomst is ook de aftrap gedaan voor The Road To Morzine. Team Holland, beter bekend als het Alpen Oranje, is begonnen met de voorbereidingen voor het Europese Kampioenschap, dat volgend jaar op 2, 3, 4 en 5 juni wordt gespeeld in het Franse Alpendorp Morzine. Over twee weken presenteert een delegatie van Team Holland zich in het Zwitserse Gspon. Daar worden de deelnemende teams ontvangen en wordt de interland tussen de bergteams van Zwitserland en Engeland gespeeld. Dit gebeurt op het hoogstgelegen voetbalveld van Europa (2000 m.).

 

ZIE OOK: Vijlen maakt zich op voor EK Voetbal voor Bergdorpjes

 

Team Holland bestaat in zijn geheel uit spelers van de selectie van RKVV Vijlen, de plaatselijke voetbalclub van het Nederlandse Bergdorpje Vijlen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt eens in de vier jaar gespeeld, vlak voor het Europees Kampioenschap voor landenteams van de UEFA. In 2012 vertegenwoordigde het Bergdorpje Vijlen ook al Nederland tijdens het EK Voetbal voor Bergdorpjes. In dat jaar werd het toernooi gehouden in het Oostenrijkse Kleinarl. Het Alpen Oranje werd destijds getraind en begeleid door oud profvoetballer en trainer Eddy Achterberg.

Comments are closed.