500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Ongeveer 500.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land en circa 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Pinksteren valt dit jaar op zondag 24 en maandag 25 mei.

Een kampeervakantie in Nederland

Een kampeervakantie in Nederland

Eerder en kouder

Vergeleken met Pinksteren vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 100.000 minder Nederlanders op vakantie. Vorig jaar viel Pinksteren later en was het pinksterweekeinde zomers. Bovendien valt Pinksteren dit jaar vlak na de lange meivakantie.

 

ZIE OOK: 1000 dingen doen in Nederland

 

Kamperen en bungalow populair

Kamperen in eigen land is favoriet tijdens Pinksteren; bijna de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalow een populaire accommodatie. Rond Pinksteren wordt er bijna 90 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

 

 

Buurlanden

Bijna veertig procent van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn de buurlanden Duitsland en België, en Frankrijk.

Comments are closed.