Smakelijk Strappen: 4 culinaire fietstochten om Antwerpen te ontdekken

Liefhebbers van culinair genieten en ontspannen fietsen, komen tot en met 30 september weer volop aan hun trekken in de Noordertuin van Antwerpen en op de Brabantse Wal. “Smakelijk Strappen” bundelt 4 gastronomische dagtochten om Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel te verkennen. Dit jaar duiken de culinaire fietstochten ook over de grens op ontdekking in de Nederlandse buurgemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal. De smaakvolle fietstochten in de Noordertuin van Antwerpen zijn dit jaar aan hun 6de opeenvolgende editie toe.

Smakelijk Strappen rondom Antwerpen

Smakelijk Strappen rondom Antwerpen

Een flirt over de grens

De fietslus in Essen loopt over 46 km en gaat ook de grens over en doet Bergen op Zoom, Wouw en Hoogerheide aan. De deelnemende horecazaken van de fietslus Essen zijn: eetcafé In Den Veehandel (Wouw, eetcafé Den Haard (Essen), Villa Heidetuin (Bergen op Zoom), restaurant-taverne Kwizien (Wouwse Plantage) en Orangerie Mattemburgh (Hoogerheide).

 

ZIE OOK: Belangrijkste vakantieprovincie van Nederland biedt nieuwe activiteiten in 2015

 

Culinair genieten onderweg

De deelnemers aan “Smakelijk Strappen” kunnen kiezen uit 4 smaakvolle fietstochten met onderweg een lekkere hap. Op de routes zijn 4 culinaire stops voorzien in zorgvuldig uitgekozen horecazaken. Je kan in een van de gemeenten vertrekken met een kopje koffie en een versnapering of een aperitiefje. Nadien bepalen de deelnemers zelf waar ze het voor-, hoofd- en nagerecht nemen volgens het aanbod uit de routebrochure.

 

 

Hoe deelnemen?

“Smakelijk Strappen” loopt tot en met 30 september (niet op 15 augustus). De routes zijn niet elke weekdag mogelijk. De juiste details staan duidelijk vermeld in de algemene infobrochure. Om deel te nemen, koop je eerst de gewenste routebrochure bij o.a. VVV Brabantse Wal. Een routebrochure met maaltijdvouchers kost 35 euro per persoon.

Comments are closed.