Beleef Drenthe door de ogen van Van Gogh

Vanaf woensdag 13 mei wordt in het Veenpark in Barger-Compascuum de buitenexpositie “Ezels van Vincent” tentoongesteld. Schildersezels, voorzien van informatiepanelen die het verhaal van Vincent van Gogh in Drenthe vertellen, staan verspreid over het Veenpark en één zal te zien zijn in het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam. Deze expositie is het eerste zichtbare resultaat van “Van Gogh Drenthe”. Een samenwerking tussen het Van Gogh Huis en het Veenpark, met als partners Marketing Drenthe, Stichting Marketing Regio Emmen en de Gemeente Emmen.

Beleef Drenthe zoals van Gogh dat deed

Beleef Drenthe zoals van Gogh dat deed

Van Gogh Europe

Omdat het dit jaar 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh overleed, staat 2015 in het teken van 125 jaar inspiratie. In België, Frankrijk en Nederland wordt de kunstenaar geëerd met tal van activiteiten onder het motto “Van Gogh 2015, 125 years of inspiration”. Op initiatief van het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam, het Veenpark in Barger-Compascuum en Stichting Marketing Regio Emmen is het gelukt Van Gogh Drenthe te laten aansluiten bij de activiteiten van Van Gogh Europe. Na de Founding Partners, het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum en Van Gogh Brabant, is Van Gogh Drenthe de vierde Nederlandse partner.

 

ZIE OOK: Drenthe in de top!

 

Beleef Drenthe zoals Van Gogh dat deed

Het Van Gogh Huis en het Veenpark laten de bezoekers het Drenthe van toen beleven door de ogen van Vincent van Gogh. Zijn verblijf, brieven en schilderijen komen tot leven. Een bezoek aan het Van Gogh Huis betekent een bezoek aan het enige, openbaar toegankelijke, logement waar Vincent heeft gewoond en gewerkt. Tijdens de tochten die hij ondernam raakte hij ondersteboven van het mooie landschap, verwonderd over het pure leven in Drenthe. Hij raakte geïnspireerd. Deze inspiratie is vandaag de dag nog te vinden in het Veenpark. Het ruige hoogveen, de veenafgraving en de twee museumdorpen met vervoer uit Vincent’s tijd, worden door de schildersezels gekoppeld aan zijn brieven en schilderwerken. Bekijk Drenthe vanuit de ogen van Vincent van Gogh!

 

 

Van Gogh Drenthe wil de toerist laten zien, ervaren en voelen hoe en waar Vincent zijn inspiratie vond. Door een speciaal “Be inspired arrangement”, kan zowel het Van Gogh Huis als het Veenpark worden bezocht. Bovendien zijn er voor groepen twee volledig verzorgde arrangementen samengesteld.

Comments are closed.