Drenthe in de top!

Drenthe staat in de top als aantrekkelijke provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Dit blijkt uit het imago-onderzoek 2013 dat recent is uitgevoerd door Grontmij in opdracht van Marketing Drenthe. Marketing Drenthe heeft de resultaten gepresenteerd op het congres ‘Geluk Bloeit in Drenthe’ en heeft laten zien wat het effect is van de campagne ‘Drenthe doet wat met je’.

Drenthe in de top

Drenthe in de top

Drenthe favoriet

De kwaliteit van leven in Drenthe is goed en dus zien veel Nederlanders Drenthe als ideale provincie. Drenthe neemt een derde plek in als favoriete provincie om te wonen als alternatief voor de eigen woonprovincie. Ruim één op de vijf Nederlanders zegt graag naar Drenthe te willen verhuizen, indien verhuizing naar een andere provincie aan de orde is. Op het terrein van werken staat Drenthe keurig in het midden op plaats zeven. Als toeristische provincie staat Drenthe op plaats twee. Drenthe krijgt een hoge waardering als recreatieprovincie, meer dan de helft van de Nederlanders zegt graag te recreëren in Drenthe.

Positie versterkt

Drenthe heeft haar positie als woonprovincie en recreatieprovincie versterkt ten opzichte van de andere provincies vergeleken met 2011, als werkprovincie is de positie gelijk gebleven. De beeldvorming van Drenthe is veelzijdiger geworden. Niet alleen wordt gedacht aan hunebedden, maar ook de associatie met gezellig, gemoedelijk en gastvrij is gestegen. Nederlanders associëren Drenthe positief met mooie natuur, prachtige landschappen en de aanwezige rust en ruimte.

Campagne heeft effect

Sinds 2008 voert Marketing Drenthe campagne en met effect! Steeds meer Nederlanders hebben na het zien van de campagne een positiever beeld gekregen van Drenthe. Uit de media effectmetingen, recent uitgevoerd door Brand Science, blijkt dat Drenthe een sterk merk is en dat de kwaliteit van de bekendheid met Drenthe stijgt. De campagne-uitingen worden bovengemiddeld gewaardeerd. Kortom, Drenthe doet wat met je!

Comments are closed.