Wijngaard St. Martinus maakt exclusieve wijn voor Bergdorpje

De Vijlense wijngaard St. Martinus heeft een witte wijn gemaakt die alleen verkrijgbaar is in het eigen dorp. Deze Bergdorpje Wijn is exclusief te koop in een aantal plaatselijke horeca gelegenheden en de buurtwinkel. De wijn wordt vrijdag 8 mei aanstaande in het Nederlandse wijnkenniscentrum van het wijndomein St. Martinus gepresenteerd. De presentatie is een mooie gelegenheid om de nieuwe huisstijl en logo van de Stichting het Bergdorpje van Nederland wereldkundig te maken. Bovendien gaat de nieuwe website online.
st-martinus-wijn-vijlen

Stan Beurskens

Bergdorpje Wijn is een initiatief van Stan Beurskens, eigenaar van wijngaard St. Martinus, in samen werking met een aantal Vijlense ondernemers. De ondernemers zijn nauw betrokken bij de keuze en de productie van de wijn. Zo is de wijn tijdens een gezamenlijke wijnproeverij gekozen. Bovendien gaan de ondernemers ieder jaar helpen bij de wijnoogst en de productie voor de eigen wijn. De bedrijven verbinden zich aan de wijngaard door een eigen druivenstok te adopteren.

 

ZIE OOK: Drie keer Europees Goud Wijndomein St. Martinus Vijlen

 

Bergdorpje Wijn is alleen verkrijgbaar bij de volgende Vijlense bedrijven in Zuid-Limburg: Hotel Restaurant Cuba Libre, Hotel Restaurant Vijlerhof, Cafe Restaurant Bergzicht, Boscafe ’t Hijgend Hert, Taverne & IJscafe Oud Vijlen, Fiets en Wandel café A Gen Kirk, Groepsaccommodatie Paradijsvogels, Panorama Restaurant Buitenlust, Buurtwinkel Schins en uiteraard Wijngaard St. Martinus.

 

 

St. Martinus is de grootste wijngaard van Nederland. En is vorig jaar uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België. Bovendien is een aantal wijnen van St. Martinus vorig jaar gedecoreerd met gouden en zilveren medailles tijdens internationale wijnkeuringen.

Comments are closed.