Maastricht onthult authentiek modemoois

Maastricht is André Rieu, het Preuvenemint en Slevrouwe. Maar ook: het onberispelijke stijlgevoel en het eindeloze uitzicht over nieuw en bestaand talent. Vol vakmanschap, kwaliteit, historie en authenticiteit, vermengd met de alom bekende Maastrichtse elegantie. Hierdoor heeft de stad een uniek modekarakter en dat mag gezien worden. Daarom dat Maastricht in de komende jaren authentiek modemoois zal onthullen. Zo ook vandaag met de visualisering van modestad Maastricht als couture piece. Het precieze doel: een bruisende modestad op de kaart zetten, waar plek is voor de fashion industrie én de creatieve designer.

Fashion Maastricht

Fashion Maastricht

Die potentie heeft deze geroemde winkel- en ambachtsstad, met in haar hart exclusieve boetieks zoals Leon Martens Juweliers, Kiki Niesten en PL-Line. Het is ook de plek der kruisbestuivingen en springplanken voor talrijke talenten, vedettes en modieuze noten. Denk aan: G-Star hoofdontwerper Pierre Morisset, Harper’s Bazaars hoofdredacteur Cécile Narinx, topmodel Kiki Willems, modemakers als Linda Friesen, Milan Palma en Christian Lagerwaard en instituten als Maastricht Academy of Fine Arts and Design​ (MAFAD) en FASHIONCLASH.

 

ZIE OOK: Maastricht maakt zich klaar voor de TEFAF

 

Naast het o.a. online zichtbaar maken van de modemakers, -instituten en -kwartieren van Maastricht en de Euregio, zit deze ambitie net zo goed verweven in talentvolle initiatieven. Van de wekelijkse ‘Catwalk Maastricht’ op zaterdag -als inspiratiebron voor de modebezoekers aan de stad – tot het jaarlijks spraakmakende FASHIONCLASH Festival in juni. Maar ook in toekomstige projecten zoals de talentenbroedplek ‘FashionHouse’ en een verkoopplek voor lokale designerklapstukken.

 

 

Maastricht is een nestor voor jong talent, en gaat daarmee het doorgaans trendy of hip imago van mode voorbij. Qua imago zet de stad dan ook in op de ode aan de creatie. Op de basisbeginselen van vakmanschap, kwaliteit en elegantie: die waarden lopen als een rode draad doorheen een breed scala aan knappe ambachten – reikend van fotografie, textieldesign tot aan kostuum- en sieradenontwerp.

Een boel modegevoel

Kortom, een boel modegevoel voor een stad die iedereen door en door meenden te kennen. John Aarts, Wethouder Economie Gemeente Maastricht:

Weer een bouwsteen van Mode Maastricht die gerealiseerd wordt. En een belangrijke: de website www.fashionmaastricht.nl. Het online visitekaartje voor modestad Maastricht, met daarop onder meer Maastrichtse modemakers, onze gezamenlijke ambities, initiatieven en de prestaties tot dusver. Een etalage voor de stad,die nog verder uitgebouwd zal worden in de toekomst, ook vanuit de Euregio.

Comments are closed.