De Marathon van Münster: 42 km feestvieren!

Het is intussen een begrip onder hardlopers én toeschouwers: bij de Volksbank Münster Marathon moet je ooit geweest zijn. Kilometers kippenvel zijn gegarandeerd op zondag 14 september. Waarom ‘Münster’ zo populair is bij deelnemers en niet-lopers?

Met de swingende 7-1 overwinning op Brazilië op het WK in het achterhoofd laten ze in Münster met plezier zien dat Duitsland óók wereldkampioen sfeermaken is, helemaal op z’n Braziliaans nog wel! De vrolijkste en muzikaalste marathon van het land verdiende al de bijnamen ‘Carnaval in Rio’ en ‘De PartyMarathon’.

marathon-munster-fruit-duitsland

Veel meer dan een marathon: een langgerekt volksfeest!

Natuurlijk, ook sportief gezien is het een evenement van belang; tijdens de eerste grote Herfstmarathon in Duitsland wordt van de winnaar een tijd onder de 2:10 uur verwacht. Het geweldige parcours, dat telt ook mee: de stad uit langs het water van de Aasee, dan een grote lus door het heerlijke ‘Parklandschaft Münsterland’. Aankomen doe je op een bomvolle Prinzipalmarkt, het deftige plein midden in het centrum. Een heldenontvangst. De wat minder snelle lopers onder de ruim 8.000 deelnemers uit 30 landen voelen de vermoeidheid niet eens, overal langs de weg opgezweept door sambatrommelaars, Cubaanse dansorkesten, hoempakapellen waar ze zelfs in IJsstadion Thialf stil van worden en de ritmische beats van coole dj’s. Aanmelden is trouwens nog steeds mogelijk.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Münster

 

Na de finish kun je de laatste restjes energie in je vermoeide voeten kwijt op een grootse After-Run-Party. Het propvolle randprogramma duurt overigens al de hele dag, vanaf het startschot om 9:00 uur voor het stadspaleis op de Schlossplatz. Alles wordt uit de kast gehaald, als het maar gezellig is voor de bezoekers: metershoge insecten en dinosaurussen op stelten, acrobaten, vuurwerk, eettentjes met smaakvol street food, dansdemonstraties op een knus plein aan de route, straattheater, Amerikaanse cheerleaders, kaas en tulpen ‘Aus Holland’ in een speciaal Holland Promotie Paviljoen, veel live muziek ook, waaronder de winnares van de Duitse tv-hit ‘The Voice of Germany’.

 

 

Achterstevoren lopen

In de wedstrijd wordt de feestvreugde aangewakkerd door vreemd uitgedoste atleten en net beginnende marathonlopers met maar één doel: het goede doel. Raar maar waar: de – officiële ! – wereldkampioen achterstevoren halve marathons lopen, gaat een keer een hele proberen.

12.09.2010 - Marathon - Münster Marathon

Tip: het wordt gezellig druk in Münster. Je bereikt de binnenstad het makkelijkst met het openbaar vervoer; vanuit Enschede rijdt er een rechtstreekse trein naar Münster. Meedoen of kijken? Alle informatie vind je op www.volksbank-muenster-marathon.de.

Comments are closed.