Nederland kiest massaal voor Oostenrijk in de voorjaarsvakantie

Nederlandse wintersporters reizen tijdens deze voorjaarsvakantie massaal af naar de naar de Oostenrijkse Alpen. Dat constateert de wintersport website Wintersporters.nl op basis van boekingen en zoekgedrag op de site. Maar liefst 56% van de Nederlandse skiërs en snowboarders gaat naar Oostenrijk voor hun sneeuwvakantie. Opvallend is ook de populariteit van de wintersportgebieden in het Duitse Sauerland, waar momenteel de sneeuwcondities prima zijn.
wintersport-familie-oostenrijk

Top vier

Oostenrijk is hiermee het populairste vakantieland voor een wintersportreis, Frankrijk is een goede tweede met 20% van de Nederlandse wintersportgangers. Italië zit het klassieke Alpenland Zwitserland op de hielen. Beide landen mogen zo’n 9% van de Nederlandse skiërs en snowboarders verwelkomen, waarbij Zwitserland momenteel te kampen heeft met een ongunstige wisselkoers.

 

 

Zelfs Zwitsers naar Oostenrijk

‘Het toerisme in Zwitserland staat sinds de koerswijziging van de Zwitserse Frank zwaar onder druk’, aldus Arjen de Graaf van Wintersporters.nl. ‘Zelfs Zwitsers gaan tegenwoordig in Oostenrijk skiën’.

Tirol populairste regio

Tirol is met ruime voorsprong de populairste regio in Oostenrijk, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg. Wintersporters vinden, in tegenstelling tot de eerste week van de kerstvakantie, momenteel in vrijwel alle skigebieden in de Alpen uitstekende condities. De meeste gebieden hebben de afgelopen weken een flink pak verse sneeuw gekregen. Wel wordt nadrukkelijk gewaarschuwd voor skiën en snowboarden buiten de pistes, vanwege het hoge lawinegevaar.

Comments are closed.