Sellaronda Hero wordt wereldkampioen

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 juni vindt in de Italiaanse vakantieregio Val Gardena het ‘Hero Bike Festival’ plaats. Een week vol fietsevenementen. Voor het eerst dit jaar maakt de spectaculaire ‘Sellaronda Hero’, de zwaarste race in het programma, onderdeel uit van de UCI (Union Cycliste Internationale) mountainbike wereldkampioenschap. Naast deze marathon staan onder andere ook de XCO-race, Sellaronda Bike Day en de Hero kids kampioenschappen op het programma. De organisatie verwacht 5.000 bikers uit 50 verschillende landen te mogen verwelkomen.

Een renner tijdens de Sellaronda Hero

Een renner tijdens de Sellaronda Hero

De 6e editie van de zwaarste mountainbike wedstrijd van de wereld, de Sellaronda Hero, is een echte wereldkampioen. De UCI mountainbike wereldkampioenschappen worden namelijk voorafgaand aan de Sellaronda Hero voor recreanten gereden. Op zaterdag 27 juni, de een-na-laatste dag van het ‘Hero Bike Festival’, starten in alle vroegte eerst de nationale damesteams. De mannen in de elite categorie volgen 10 minuten later. Vanaf 7:30 uur is het de beurt aan de amateurfietsers. Tijdens deze langeafstandsrace staat alles in het teken van de singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid.

 

ZIE OOK: Val Gardena zet voorjaarsskiërs in het zonnetje

 

Bomvol programma

In de week voorafgaand aan de ‘grand finale’ vinden er iedere dag andere mountainbike evenementen of festiviteiten plaats. Zo wordt op zaterdag 20 juni het festival geopend met de XCO Val Gardena, een vier kilometer lange crosscountry race waarbij 160 hoogtemeters worden overbrugd. Deze race is onderdeel van het crosscountry Zuid-Tirol kampioenschap. De volgende dag wordt tijdens de Sellaronda Bike Day ruimbaan gemaakt voor ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers voor wie het asfalt rondom het Sella massief wordt
vrijgehouden van verkeer. De Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven alle passen gesloten voor bussen, auto’s en motoren.

Verder staan er tijdens het festival-weekprogramma onder andere nog de fotogenieke panorama-tour Alpe di Siusi, de Sellaronda E-bike tour, de Downhill single tour en de Hero kids kampioenschappen op het programma. ’s Avonds bezoeken gasten de ‘Farmers market’ met lokale producten, vermaken zich tijdens de ‘Dirndl & Lederhosen’party of hebben een ‘meet&greet’ met de wereldkampioenen.

 

 

Val Gardena (1226 – 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). De Italiaanse Dolomieten zijn vanwege hun uitzonderlijke schoonheid door de UNESCO aangewezen tot cultuur- en natuurwonder en staan op de Werelderfgoed lijst. Val Gardena is één van de valleien die in de Dolomieten ligt. Zowel in de zomer als in de winter is het in Val Gardena zeer aangenaam.

Comments are closed.