World Press Photo 2015 voor België in prèmiere in Knokke-Heist

Van 10 mei tot 7 juni herbergt Knokke-Heist onder de noemer Fotolink zes gratis fototentoonstellingen waaronder de World Press Photo. De meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld wordt zoals steeds in première voor België in Knokke-Heist voorgesteld.

Een kunstwerk van Godecharle

Een kunstwerk van Godecharle

Deze reizende tentoonstelling toont u het beste van bijna 100.000 ingezonden beelden van meer dan 5.000 fotografen uit maar liefst 131 landen werden. Dit jaar werd de World Press Photo van het jaar gemaakt door de Deens fotograaf Mads Nissen. Ook de Belg Tomas van Houtryve viel in de prijzen met Blue Sky Days, een fotoreeks die werd genomen met behulp van een drone.

 

 

Naast de World Press Photo stelt het cultuurcentrum Scharpoord van Knokke-Heist de exposities Chambre d’Amis de Stephane, Photo View en de laatste foto’s van het centrum voor Beeldexpressie, Diagonaal en Fotokring Knokke-Heist voor. In het Museum Sincfala kunnen liefhebbers van kunstfotografie de beelden van Soenen in Aan de rand van België gaan bekijken. En ook in het straatbeeld van Knokke-Heist verschijnen een aantal bijzondere fotografische beelden van de KunstAcademie met de titel Buitengoed. De tentoonstellingen leggen de link tussen mensen en foto’s en vertelt het verhaal van hoe mensen en hun omgeving doorheen beelden verbonden zijn.

Een kunstwerk van Kilic

Een kunstwerk van Kilic

 

ZIE OOK: Lonely Planet tipt België als topbestemming 2015

 

Een kunstwerk van Verheye

Een kunstwerk van Verheye

Comments are closed.