Lonely Planet: België topbestemming 2014

België is één van de topbestemmingen voor 2014, aldus Lonely Planet die vorige week haar gids ‘Lonely Planet’s Best in Travel 2014’ publiceerde. De gids stelt dat 2014 hét jaar is om een bezoek te brengen aan België onder meer vanwege de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

België als topbestemming 2014

België als topbestemming 2014

Tentoonstellingen en herdenkingsevenementen

Vanaf 2014 zal er veel aandacht zijn voor de regio Westhoek en de stad Ieper. In het bijzonder voor de (vernieuwde) musea en bezoekerscentra, monumenten en herdenkingsevenementen rond het thema WOI. Ook steden als Antwerpen, Brussel en Leuven blijven niet achter en organiseren diverse tentoonstellingen en herdenkingsevenementen. In Mechelen pakt Studio 100 in april 2014 uit met de spektakelmusical ’14-18′ over de Eerste Wereldoorlog. Hier kunt u de nieuwe programmabrochure 100 jaar Groote Oorlog downloaden.

Makkelijk te bereieken

Maar er zijn voor Nederlandse bezoekers nog veel meer troeven te ontdekken in België. De goede bereikbaarheid en korte afstanden naar de historische kunststeden als Brussel, Leuven, Antwerpen, Mechelen, Brugge en Gent maken het mogelijk om vaker in het jaar naar België te reizen. Nederlanders komen er graag vanwege de gezellige sfeer, het culturele erfgoed, de architectuur, de vele musea en natuurlijk om te shoppen en fijnproeven in de vele toprestaurants. Zo schrijft de reisgids over het eten en drinken die voor een “smaakexplosie” zorgen en vermeldt daarbij in het bijzonder ‘s werelds beste bieren, de chocolade en de befaamde frieten.

Groene regio’s

Buiten de kunststeden is het goed toeven in de groene regio’s waar men kan fietsen, wandelen en genieten van de rust en de pure schoonheid. Van de polders tot de groene rand rond Brussel, bos of hei, vlak of heuvelachtig. Maar ook de Vlaamse kust biedt oneindig veel mogelijkheden en is met charmante badplaatsen als Knokke-Heist, De Haan en Oostende absoluut een bezoek waard. Een verblijf aan zee is trouwens niet compleet zonder eens lekker te dineren in een van de vele visrestaurants die de kust rijk is.

Dat België op nummer acht staat in de top tien van landen die reizigers in 2014 volgens Lonely Planet moeten bezoeken, is voor Toerisme Vlaanderen een belangrijke erkenning voor de bestemming. Dit mooie resultaat is mede te danken aan alle inspanningen rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in combinatie met de vele troeven waar de bestemming bekend om staat.

Comments are closed.