Crème de la crème van de klimwereld treft elkaar in Innsbruck

Innsbruck haar eer allang bewezen in de wereld van sportklimmers. De stad is met grote regelmaat het middelpunt van de klim-community dankzij de veelzijdigheid die de omgeving te bieden heeft als het om sportklimmen en boulderen gaat.

Het EK in Innsbruck

Het EK in Innsbruck

Fans kunnen zich binnenkort voor de tweede keer verheugen op het Europees kampioenschap boulderen, dat van 13 tot 16 mei 2015 plaatsvindt in Innsbruck. Zo’n 200 atleten uit 30 verschillende landen laten zich van hun beste kant zien. Het hart van de stad transformeert in een wedstrijdarena waar de boulder elite en naar verwachting zo’n 10.000 toeschouwers elkaar treffen.

Klimparadijs op aarde

De hoofdstad van de Alpen is al host geweest van het EK boulderen in 2010 en is trots op de organisatie van het WK IFSC boulderen van 2012 tot 2014 in de stad. Deze evenementen dragen bij aan het imago van Innsbruck als hotspot voor de klim scene. Denk daarbij ook aan de klimtalenten die hier zij opgegroeid, zoals Hermann Buhl die als eerste de Nanga Parbat beklom in 1953. De jonge David Lama, die door het sport- en competitie klimmen groot is geworden, zet momenteel duidelijke voetsporen in de klimwereld. En ook de Tiroolse Anne Stöhr en haar partner Kilian Fischhuber behoren tot de beste klimmers wereldwijd in de boulder discipline.

 

ZIE OOK: Op wintersport naar Oostenrijk met Swarovski Optik

 

Nieuw klimcentrum in 2017

Innsbruck laat niets te wensen over. Zowel indoor als outdoor zijn er tal van mogelijkheden in de stad en in de omliggende vakantiedorpen. De meest bekende en geliefde klimregio is de Kletterarena Nordkette, waar 35 routes in verschillende moeilijkheidsgraden te klimmen zijn. Zowel beginnende als ervaren klimmers kunnen hier hun hart ophalen en van het uitzicht over de stad genieten. Een van de highlights van de regio: de zuidkant van de Martinswand bij Zirl. Hier liggen meer dan 150 routes!

 

 

De klimscene uit binnen- en buiteland komen naar deze wand toe om de Kaiser Max route te beklimmen, een van de moeilijkste routes in de Alpen. Met de komst van een gloednieuw klimcentrum wordt de focus gelegd op het WK in 2018 en ontstaat een nieuwe trainings- en wedstrijdlocatie. Het klimcentrum krijgt gescheiden hallen voor sportklimmen en boulderen. De opening staat gepland in 2017.

Comments are closed.