Bij warme buitentemperaturen gebruik je Zomer Gas

Primus introduceert Zomer Gas, een speciaal geoptimaliseerd gasmengsel voor zomerse temperaturen. Het grote voordeel van deze zomerblend van propaan en butaan is dat het efficiënter is in gebruik. Ofwel, je kunt er in het warme seizoen langer mee koken.

Zomergas van Primus

Zomergas van Primus

De hoogst mogelijke efficiëntie

Bij temperaturen van 15° C of hoger, worden de meeste standaard gasmengsels te krachtig. Dit resulteert in een hoger gasverbruik dan nodig. Primus Zomer Gas heeft onder zomerse omstandigheden juist de hoogst mogelijke efficiëntie. Je hoeft dus minder mee te nemen en dat is voordeliger. Het is ook milieuvriendelijker, de productie van alle cartridges en het gas is volledig CO2-gecompenseerd.

 

ZIE OOK: Outdoorfles met ClickClose systeem

 

Het is gewoon een kwestie van natuurkunde. LPG betekent Liquid Pressurized Gas. Door de druk in de cartridge is het gas vloeibaar. Om het te laten verbranden moet het verdampen. Water kookt vanaf 100° C, gassen die in branders gebruikt worden (propaan, butaan, iso-butaan) hebben daarentegen een veel lager kookpunt. Tot voor kort werd door fabrikanten slechts één blend op de markt gebracht die zogezegd geschikt was voor alle temperaturen. Echter, voor koude buitentemperaturen heb je een mix nodig met meer iso-butaan en propaan omdat deze een lager kookpunt heeft en dus sneller verdampt. Bij hogere buitentemperaturen ligt de verhouding weer anders, dan geldt hoe hoger het kookpunt van het gasmengsel hoe beter.

 

 

Drie varianten Primus Gas

Vanwege dit natuurkundige verschijnsel biedt Primus voortaan drie cartridges aan met elk een eigen blend voor verschillende buitentemperatuurzones.

  • Zomer Gas (groen) voor gebruik bij temperaturen van +15° tot +40° C.
  • Power Gas (rood) voor temperaturen van -15° tot +25°
  • Winter Gas (bruin) voor temperaturen van -22° tot +10° C.
De verschillende soorten gas van Primus

De verschillende soorten gas van Primus

Comments are closed.