Molen draait op volle toeren in Zuiderzeemuseum

Ter ere van de Nationale Molendagen op 9 en 10 mei staat ook de molen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen centraal. De molenaar laat de Vogelhoeksmolen in het buitenmuseum op volle toeren draaien en beantwoordt graag alle vragen van de bezoekers. Aan de jonge bezoekers worden windmolentjes uitgedeeld. In het knutselatelier gaan kinderen aan de slag met het maken van een molenschilderijtje.

Molen in het Zuiderzeemuseum

Molen in het Zuiderzeemuseum

Nationale molendagen

De Nationale Molendagen worden in 2015 op zaterdag 9 en zondag 10 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

 

ZIE OOK: Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum

 

Reis je rijk

Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

Tulpen in het Zuiderzeemuseum

Tulpen in het Zuiderzeemuseum

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

 

 

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland.

Comments are closed.