Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum

Tijdens de meivakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Er zijn allerlei pretactiviteiten voor het hele gezin. Verkleed je als Volendammer of speel Oudhollandse spelletjes. Ook kun je je moeder op een dagje Zuiderzeemuseum trakteren tijdens Moederdag. Zij mag dan gratis naar binnen. Verwen je moeder extra met een eigengemaakt zeepje of een samengesteld geurzakje met de lekkerst ruikende ingrediënten. Moeders mogen gratis naar binnen op 10 mei.

Zuiderzeemuseum Meivakantie

Photo(c) Paul van Riel / HH.

In het buitenmuseum vind je activiteiten voor jong en oud. Bekijk de verschillende ambachtsdemonstraties en ga aan de slag met de leukste spelletjes en activiteiten. Werp een tros als een echte matroos, sla een (spring)touw en ontmoet de bewoners van het buitenmuseum. Vaar mee met de vissersboot op het IJsselmeer en ontdek hoe het vroeger ging in het huishouden van 1920.

Zuiderzee klassiek

Op zondag 10 mei organiseert het museum Zuiderzee klassiek In samenwerking met BravaNL worden er op vijf verschillende locaties in het buitenmuseum diverse soorten klassieke muziek ten gehore gebracht. Naast een aantal concerten zijn er ook workshops en masterclasses, waarin naast het genieten van de muziek ook de interactie met de bezoekers centraal staat.

Zuiderzeemuseum Meivakantie

Photo(c) Paul van Riel / HH.

Reis je rijk

Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

 

ZIE OOK: Zuiderzeemuseum decor voor WOII programma

 

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

 

 

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland.

Zuiderzeemuseum Meivakantie

Photo(c) Paul van Riel / HH.

Comments are closed.