British Airways in de wolken met nieuwe Britse prinsesje

Als een van de vaste partners van het Britse koningshuis feliciteert British Airways William en Kate, The Duke en Duchess of Cambridge, van harte met de geboorte van hun tweede kindje. British Airways kijkt alvast uit naar de eerste vlucht van de jongste koninklijke Britse telg en heeft enkele tips om het reizen met (jonge) kinderen of tijdens de zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken. maken.

In verwachting van jouw kleine prins of prinses?

Het is prima om tijdens je zwangerschap te vliegen, waarbij de beste periode tussen 16e en 28ste week van je zwangerschap is (4 tot 6,5 maanden). Om je vlucht comfortabeler te maken, wandel je om het half uur een stukje in het vliegtuig. Drink ook voldoende water aangezien de lucht soms wat droog kan zijn. Aarzel niet om bij de crew een extra kussentje of dekentje te vragen om de ideale zitpositie te vinden tijdens je vlucht.

 

ZIE OOK: British Airways App snel op Apple Watch beschikbaar

 

Wens je te vliegen na je 28e week van de zwangerschap, dan ben je bij British Airways in goede handen, wel is een medische verklaring noodzakelijk. Indien je zwangerschap
zonder complicaties verloopt, kan je tot je 36e week (1 kind) of 34e week (tweeling of drieling) een vlucht nemen.

Kersverse ouders zoals Kate en William?

British Airways legt kersverse ouders graag in de watten. De maatschappij voorziet op lange afstandsvluchten bijvoorbeeld voor zuigelingen tot 23 maanden oud speciale kinderzitjes of reiswiegjes, zo hoef je jouw baby niet de hele tijd op de schoot te hebben. Wil je dit toch, dan biedt een steward of stewardess je graag een speciale ‘seatbelt extensions’ (verlengstuk voor je veiligheidsgordel) aan om de veiligheid van zowel jezelf als je kindje zeker te stellen, beschikbaar op élke British Airways-vlucht.

 

 

Vergeet bij het inpakken niet om voldoende luiers en babyvoeding in je handbagage mee te nemen, het cabinepersoneel heeft enkele reserveluiers en -potjes aan boord om je uit de nood te helpen, maar niet voldoende voor een hele vlucht. Het is eveneens belangrijk om op voorhand de voorschriften van de luchthavens te controleren, zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan dat jouw babyvoeding niet aan boord mag. Zorg in ieder geval voor een sapje of een zuigsnoepje om de oren van je kind vrij te houden bij het opstijgen en het landen, het verschil in luchtdruk heeft soms een grotere invloed op jonge kinderen.

De eerste vlucht van je kleine engel? Na goedkeuring van de dokter kan dat reeds vanaf 48u na de bevalling, op voorwaarde dat er geen complicaties of een heelkundige ingreep (bijv. keizersnede) plaatsvonden. Anders is het ten vroegste na 10 dagen, mits je ook hier een positief doktersadvies voor hebt.

Plezier voor klein en groot aan boord, maar hoe?

Wanneer je kinderen opgroeien, volgt de vraag: hoe hou je ze bezig tijdens de vliegreis? Uit een onderzoek van British Airways bij 2000 Britse ouders blijkt dat meer dan 60% onder hen moeilijkheden ondervinden om hun kinderen langer dan 30 minuten bezig te houden. Een kort experiment met 30 jonge kinderen onthulde dat kinderen aan boord meer plezier hebben aan klassiekers zoals play-Doh, Lego, kaartspelen en stickerboeken dan aan een spelletje op de tablet of spelconsole. Ook woordspelletjes (zoals een woordenslang, ik zie ik zie wat jij niet ziet,…) zijn minstens even leuk en bovendien erg budgetvriendelijk!

Afwisseling is de sleutel tot succes – zo hou je kinderen een lange tijd zoet via cadeaupakketjes met verschillende spelletjes erin. British Airways deelt aan kinderen op vluchten langer dan twee uur dan ook graag een Skyflyers activity pack uit, een divers verrassingspakket. Op lange afstandsvluchten is er bovendien een specifiek kinderkanaal met programma’s van Disney en Cartoon Network opgenomen binnen het entertainment-systeem.

Culinair genieten

Bij British Airways begrijpen ze dat ook een maaltijd aan boord met je kind soms een heel avontuur kan zijn. Daarom heeft de maatschappij een Feed your Kids first-beleid ingevoerd. Je kan je kinderen eerst helpen bij hun maaltijd en nadien genieten van je eigen gerecht. Het kindermenu bestaat uit gezonde en uitgebalanceerde gerechten, maar als je voor jouw kind (of voor jezelf) graag een maaltijd buiten het aangeboden menu wenst, kan je deze zonder problemen op voorhand online bestellen.

Bij een overstap via Londen Heathrow kunnen jouw kinderen terecht in de ChildPlay zone, terwijl jij kunt genieten van een verfrissend drankje. Nadien kan je sneller naar de gate via de speciale ‘family lanes’, op maat voor reizigers met kinderen.

 

 

Jouw kinderen gaan alleen op avontuur ?

Als ouder wil je er zeker van zijn dat jouw kinderen in veilige handen zijn als ze alleen vliegen. Voor kinderen vanaf 5 jaar kan je hiervoor een beroep doen op de Skyflyer Solo Service, waarbij British Airways begeleiding garandeert gedurende het hele reistraject. Vanaf 12 jaar kunnen kinderen optioneel een beroep doen op de Skyflyer Solo Service om ze te begeleiden tijdens hun spannende avontuur. Onder de 5 jaar moeten kinderen begeleid worden door een kennis die ouder is dan 16 jaar.

Comments are closed.