Fietsroute langs Natuurkampeerterreinen Overijssel

Met de start van de Meimaand Fietsmaand presenteert Stichting ‘De Groene Koepel, te gast in de natuur’ een meerdaagse fietstocht langs Natuurkampeerterreinen in Overijssel. Deze zogenaamde Natuurkampeerroute is tot stand gekomen in samenwerking met Nederland Fietsland en de beheerders van de Natuurkampeerterreinen.
natuurkampeerterrein-raayerhof-fietskampeerder

Derde in de serie

De Natuurkampeerroute Overijssel is de derde in de serie fietsknooppuntroutes langs Natuurkampeerterreinen. Vorig jaar werden gelijksoortige routes door Groningen en door de Achterhoek gepubliceerd op de site van Nederland Fietsland. Alle Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietskampeerders en ouders met kinderen, als voor de doorgewinterde fietsvakantieganger. De afstanden zijn zelf in te delen en de maximum afstand tussen twee Natuurkampeerterreinen is ongeveer 30 kilometer. Geroutineerde fietsers kunnen meerdere trajecten achter elkaar fietsen.

 

ZIE OOK: Ontdek Fietsrondjes door Nederland

 

In de routefolder van de Overijsselse Natuurkampeerterreinen is extra aandacht besteed aan de cultuurhistorie op of rond de Natuurkampeerterreinen onderweg. Deze is te downloaden van Nederland Fietsland, net als het gpx-bestand van de route en een knooppuntenfietslabel, waarop de route in knooppuntnummers te zien is. Voor onderweg staan op het kaartje op de website ook de locaties aangegeven van horecagelegenheden met het Fietsers Welkom!-label.

 

 

Natuurkampeerterreinen zijn zeer geschikt voor fietskampeerders. Vaak is er een apart trekkersveld, een slechtweervoorziening en/of staan er picknickbanken op het terrein. Voor fietsers wordt tot 19.00 uur een plekje vrijgehouden, behoudens extreem drukke periodes als Hemelvaart en Pinksteren. Dan is vooraf bellen aan te raden. Voor het kamperen op een Natuurkampeerterrein is de Natuurkampeerkaart nodig. Deze zit in Het Groene Boekje, de gids met alle Natuurkampeerterreinen van Nederland.

Comments are closed.