Drie keer Europees Goud Wijndomein St. Martinus Vijlen

Wijndomein Sint Martinus uit het bergdorpje Vijlen is met drie wijnen de beste van Europa geworden tijdens een internationale wijn keuring in het Duitse Freiburg. Zo is de witte wijn ‘Gris de villare 12’ de nummer 1 Souvignier Gris wijn van Europa geworden.

Een unieke prestatie, omdat gedurende de laatste jaren in Europa honderden bedrijven overstappen naar dit nieuwe ras (Deze druif hoeft minder gespoten te worden en voor de biologische wijnboeren een mooi ras is om mee te werken om goede kwalitatieve wijn te maken). Ook de rode wijnen gemaakt van Monarch (Cuvee Villare 12) en de Baron (Cuvee Baron 12) van Sint Martinus uit Zuid-Limburg zijn Europees kampioen geworden in hun categorie.

Het team van Wijngaard Martinus

Het team van Wijngaard Martinus

4e Keer

Voor de vierde achtereenvolgende keer is in Freiburg de internationale keuring gehouden. Meer dan 200 wijnen hadden zich ingeschreven, afkomstig van wijnbouwers uit heel Europa (o.a. Duitsland, Oostenrijk, Belgie, Nederland, Zwitserland, Italie). Deze internationale Wijnkeuring wordt georganiseerd door het Duitse Weininstitut Freiburg en heeft vorige week plaatsgevonden in de voormalig grootste wijnkelder van Europa in Breisach. De 30 internationale proevers hebben de wijnen beoordeeld volgens het internationale puntensysteem.

 

 
St. Martinus behaalde naast de gouden vermeldingen ook nog drie andere eretitels. Twee andere bedrijven die ook een prijs haalde waren Wijnboerderij ’t Heekenbroek en het Betuws wijndomein.

Comments are closed.