Opening expositie Gouden Moment in A Bar

Vanaf 12 mei tot eind juni is er in A bar een selectie foto’s van het boek ‘Gouden Moment’ te bewonderen. Anita Bos, General Manager van het Amstel Hotel, was geroerd door de prachtige foto’s en bijzondere verhalen van de kinderen. Het Amstel Hotel draagt graag haar steentje bij door de stichting te steunen met een expositie.
expositie-stichting-gouden-moment-amstel-hotel-amsterdam

Wat is stichting Gouden Moment?

Stichting Gouden Moment heeft als doel het creëren van een bijzonder moment, een wens vervullen voor mensen uit een speciale doelgroep en voor instanties die de belangen behartigen van deze mensen. Dit doen zij door het organiseren en faciliteren van ontmoetingen tussen personen behorende tot een speciale doelgroep, in dit geval kinderen met het Syndroom van Down en hun idolen. De idolen kunnen zeer uiteenlopend zijn; iemand uit de directe leefomgeving, een bekende sporter, acteur of zanger(es). De ontmoeting met het idool is vastgelegd op foto en wordt verspreid via diverse mediakanalen zoals internet, boeken, televisie en een expositie in InterContinental Amstel Amsterdam.

 

ZIE OOK: Ontdek de beste lunchplekken met terras in Amsterdam

 

Om het boek te realiseren, kregen 77 kinderen met het Syndroom van Down de mogelijkheid om hun Gouden Moment te beleven met hun idool. Ze kregen hierbij een meet & greet van 1,5 uur en dit bijzondere moment werd vastgelegd op foto. Marco Borsato gaf als eerste zijn ‘jawoord’ waarna Hans Klok, Giel Beelen, Jeroen van der Boom, Van Velzen, de Zandtovenaar, Bobbie, Bassie en Adriaan en nog vele andere BN’ers volgden. Dit leverde ontroerende moment op voor zowel de kinderen als de BN’ers. Deze foto’s zijn weergegeven in het boek ‘Gouden Moment’.

 

 

Over de A bar

A bar is de eigentijdse bar in InterContinental Amstel Amsterdam. Daarin komt alles samen van wat zo bijzonder is van de stad Amsterdam en de omgeving, in combinatie met wat er op dit moment is te vinden aan wereldwijde trends van mooie, eigentijdse cocktailbars in ‘Grande Dame’ hotels waarvan het Amstel hotel er een van is.

Comments are closed.