Beste lunchplekken met terras in Amsterdam

De zon schijnt! Het enige wat je wil is je zonnebril opzetten en ergens lekker op het terras zitten eten en drinken. En wie weet blijven hangen tot de kater wat is gezakt en dan gelijk door naar de eerste borrel. Maar waar? Waar heb je een lekker terras? Goeie broodjes? Lekkere homemade granola of de beste uitsmijter?
image

Hier mijn top 30! favo lunchplekken met terras in Amsterdam:

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam zit vol pareltjes.

Hoftuin

Mijn grootste geheim. Een super knusse schattige binnentuin middenin het centrum. Toevallig ontdekt tijdens een van onze zomerse zondag banjer middagen. Ideaal voor met je ouders of vrienden met kids. Knus, veilig en gezellig. Niet bijzonder hip of trendy maar de Hoftuin is eens wat anders.

Waterkant

Nieuwe hotspot en helemaal hip en trendy! Een groot terras, veel zon en lekker eten. Dat is de Waterkant.

Zuivere Koffie

Op de Utrechtsestraat. Een leuk klein koffietentje met heerlijke broodjes en cakes. Vanaf de straatkant heel onopvallend maar verrassend leuk van binnen. Ook per toeval ontdekt en met een super schattige binnentuin.
image

Amsterdam Westerpark/West

Hugo’s Bar&Kitchen

Pas vanaf 15.00 open dus perfect voor een late lunch of vroege borrel. Waar vroeger niks te beleven was in deze buurt komen hier nu steeds meer leuke tentjes. Hugo heeft heerlijke hapjes en een lekker terras. Ook serveren ze Jillz cocktails. Love it!

Cafe Lennep

Aanmeren met de boot of gewoon gezellig aan het water. Lunchen, borrelen en dineren. Gezellig en knus, leuk publiek en goed eten.

Bar Spek

Op een leuke plek in West een heerlijk terras, lekkere koffie en goede broodjes. Bar Spek is ook heel leuk voor de late lunch/borrel.

 

 

Bar Baarsch

Simpel, lekker en goed. Bar Baarsch was een van de eerste hotspots in de buurt en doet het nog steeds heel goed.

Westergasterras

Een groot terras met zitzakke naan het water. Het voelt als vakante in eigen land. Het Westergasterras is van de chillste terrassen in Amsterdam!

De Bakkerswinkel

Alles is hier gewoon te lekker… Gelukkig hebben ze bepaalde menu’s waar je uit kunt kiezen en zo kan je van alles wat proeven. Maar vanaf het begin af aan ben ik fan! Deze bakkerswinkel in het park heeft een heerlijk terras en is daardoor mijn favo spot!

Cafe de Walvis

In de Spaarndammerbuurt waar voorheen he-le-maal niks te bevelen was zit naast Bar Mick en Dophert Cafe de Walvis. De hotspot in deze buurt met een heerlijk terras vol in de zon!
Cafe Walvis

Amsterdam Oud Zuid/Zuid/Rivierenbuurt

@Seven

Mijn grootste favoriet. Lekkere shakes, gezonde yoghurt en granola dingen op de kaart maar ook hamburgers, frietjes en de lekkerste clubsandwiches!

Cafe Vrijdag

Op een vergeten hoekje maar met een prachtig terras. Heerlijk in de zon! Mooi cafe met lekkere broodjes.

Marathonweg

Heerlijke broodjes met truffelmayo, salades en volkoren pizza’s. Een extreem groot terras vol in de zon en lekkere wijnen. Totally perfect!

Carter Bar&Kitchen

Van Porter naar Carter maar nog steeds even leuk. Open vanaf 11.00 dus helemaal klaar voor als de lunch begint. Lekkere Franse bistro gerechten en een gezellig terras. Ook ideaal voor borrel!

Edel

Edel heeft een van de mooiste, grootste en gezelligste terrassen van Amsterdam. Heerlijk aan het water en in de zon. Lekkere lunchkaart en de beste vrij-mi-bo’s van de stad.
Edel

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

Amsterdam Oost

Bar Bukowski

De hotspot van oost! Heerlijke koffie, broodjes, salades en light meals. De hele dag door super druk en vechten voor een plekje op het kleine terras; Bar Bukowski is altijd gezellig!

Cafe Kuijper

Bij Bukowski geen plek? Loop dan door naar Kuijper. Kuijper is mijn favoriete stop na een wandelingetje door het Oosterpark. Heerlijke flammkuchen!

De Biertuin

Gouwe oude in Oost. De beste kater uitsmijter die je kan krijgen! Het terras bij de eerste zonnestralen bomvol maar aanschuiven lukt bijna altijd wel. Mocht je kater wegtrekken kan je je de De Biertuin uitleven op de bierkaart.

Coffee Bru

Coffee Bru is leuk tentje op het Beukenplein in Oost. Met sinds dit jaar een extra mooi en vergroot terras. Heerlijke koffie en lekkere cakes.

Roest

Wil je een keer wat anders? Roest is gewoon een toffe plek. Ik kom hier niet voor de heerlijke broodjes maar gewoon echt voor de locatie en de vibe. Roest is rauw, cult en chill. Met mooi weer zit je hier te gek en helemaal als je kids bij je hebt. Die kunnen hier vrij rondrennen en spelen zonder dat iemand er last van heeft.

Canvas op de 7de

Altijd al favoriet door het uitzicht maar nu het Volkshotel open is helemaal de hotspot van Oost. Canvas op de 7de is een relaxte plek met een super gave daktuin waar je je de hele dag (en nacht) kunt vermaken.

 

 

Amstelhaven

Als je lekker aan het varen bent is dit de ideale plek om even aan te meren. Amstelhaven heeft een super gezellig terras en altijd vol in de zon. Heerlijk!

Hannekesboom

Lekker luieren in het gras, voetjes in het water. Een plekje aan de picknicktafels of gewoon onder een boom gaan zitten. Alles mag en kan hier! Hannekes Boom is een heerlijke plek, middenin het centrum en toch krijg je er een soort vakantiegevoel. Perfecte stop voor met een bootje.
image

Amsterdam Noord

Cafe de Ceuvel

Een te gekke creatieve chille hotspot in Amsterdam Noord. Ook Noord wordt steeds hipper. Een gigantisch terras, aanlegsteiger en je kan er zwemmen!! De Ceuvel is vakantie in eigen land. I love it!

Pllek

Het leukste stadsstrand van Amsterdam. En voor menig werknemer in Noord de ideale uitvalsbasis voor een meeting. Een chill terras, altijd pllek en lekkere broodjes. Een top Pllek!

Stork

Hip hip hip! Super hip! Dit is een ander soort hip dan Pllek en Noorderlicht dit is design hip. Alles ziet er te gek uit, rauwe robuuste uitstraling en toch warm en knus. Stork is ideaal als je je date wil impressen.

Noorderlicht

De uitvalsbasis als je de kantinehap zat bent is voor mij Noorderlicht. Een heerlijke plek in Noord waar je even helemaal weg kunt zijn uit de stad en van alle stress. Chill, relaxed en gezellig.
image

Amsterdam De Pijp

Le Pain Quotidien

One of my alltime favourites. Le Pain has it all. Heerlijk brood, goede salades en de beste jams en pastas. Heerlijk terras vol in de zon en altijd gezellig druk.

Bocas Park

Niet het beste of grootste terras maar wel de beste lunch en borrelplanken. Dus mocht je even niet vol in de zon willen zit je bij Bocas Park top!

Het Paardje

Zonder twijfel het beste terras in de Pijp. Vol in de zon, heerlijke loungebanken en altijd gezellig druk. Ik was nooit zo fan van dit soort bruine cafe’s totdat ik de broodjes van het Paardje zag. Wauw! Heerlijk knapperig zuurdesembrood en lekkere salades. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *