Beleef de Livar-wandelingen rondom kloosterboerderij Lilbosch

Dat op de rustieke kloosterboerderij van dit imposante klooster nog steeds de Livar varkens rond lopen als basis voor smaakvol en authentiek vlees is zeer bijzonder. VVV Zuid-Limburg laat middels het arrangement ‘Levend Limburg’ geïnteresseerden kennis maken met het varkenshoeden van dit speciale dier!
livar-varken

Er wordt een bezoek gebracht aan de kloostertuinen van klooster Lilbosch, waarbij een goede indruk ontstaat over de wijze waarop de Livar varkens gehouden worden. Het verhaal achter Livar wordt verteld, de varkens kunnen bekeken worden en de graanopslag wordt bezocht.

Livar Wandeling

De ervaren en door de VVV gecertificeerde gids neemt u mee naar deze bijzondere plek, waarbij ruime aandacht is voor de levenswijze van de broeders, voor de ontstaansgeschiedenis van de abdij, het landschap en de ontginning van het (moeras)gebied. Behalve aan de abdij-kerk wordt er ook een bezoek gebracht aan de boerderij en aan de “buitenloop” van de Livar-varkens, waar uitleg wordt geven over de natuurlijke, diervriendelijke en duurzame houderij van deze varkens.

 

 

Tijdens de rondleiding in Zuid-Limburg wordt ook een bezoek gebracht aan de abdijwinkel. Het assortiment bestaat uit Europese abdijproducten, de eigen trappistenlikeuren, spirituele artikelen, Livar-vlees en ambachtelijke streekproducten. Tevens brengen de gasten een bezoek aan de Maria-kapel in de vluchtbunker die de Duitse bezetter in 1942 heeft gebouwd, toen de monniken verdreven waren. Ook is er het monument ter ere van de omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningen in de Tweede Wereldoorlog. Een excursie naar een buitengewone abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag.

 

ZIE OOK: ‘Wandelen en fietsen’ in Zuid-Limburg

 

Informatie ‘Livar-wandeling’

De wandeling start bij de Abdij Lilbosch, Pepinusbrug 6 in Echt en duurt circa 1,5 uur. De wandelingen vinden plaats op de volgende zaterdagen: 9 mei, 4 juli, 5 september, 10 en 24 oktober. Alle wandelingen starten om 14.00 uur en zijn individueel via VVV Zuid-Limburg boekbaar. Vooraf reserveren is verplicht en vol is vol! De wandeling kost € 4,60 per persoon. Voor groepen met minimaal 15 personen (of 15 betalende personen) is de rondleiding ook op afwijkende tijden te boeken. De rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Informatie & Reserveringen per email; reserveringen@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of via de VVV Limburg Winkels. Kijk voor een overzicht op www.vvvzuidlimburg.nl.

Comments are closed.